Jagar, Vasić, Stojić i Đerić deveti na svetu

Partizanov reprezentativni četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić osvojio je deveto mesto na Svetskom prvenstvu za seniore u Amsterdamu. Naš čamac je s vremenom 5:48,06 bio treći u B finalu iza posada Italije (5:45,89) i Nemačke (5:47,27), a daleko ispred Rusije (5:53,68), Rumunije (5:54,09) i Ukrajine (5:57,63). Jagar, Vasić, Stojić i Đerić su izveslali još jednu neizvesnu trku u Amsterdamu. Odlično su ušli u B finale. Držali su drugu poziciju sve do ulaska u poslednjih 500 metara kada ih je u samom finišu pretekao čamac Nemačke koji je kroz cilj prošao sa manje od sekunde prednosti u odnosu na našu posadu.

– Teški četverac očigledno nije mogao da izdrži jak ritam u Amsterdamu. Iscrpljujuća trka u polufinalu ostavila je traga pa nije imao snage za finiš u kojem je izgubio od Nemaca. Možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima i veslanjem ovog čamca koji je u Holandiji pokazao da ima perspektivu. Doduše, sam plasman na deveto mesto nije u potpunosti zadovoljavajući – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, inače šef stručnog štaba i sportski direktor našeg kluba koji je jedan od trojice naših trenera u sastavu stručnog štaba reprezentacije u Holandiji budući da su u Amsterdamu i Saša Mimić i Oleksandar Fedotov. 

U subotu, 30. avgusta, na stazi u Amsterdamu su se našle još dve srpske posade. Ženski dvojac bez kormilara Jovana Arsić, Iva Obradović osvojio je treće mesto u B finalu, dok je Ivana Filipović trijumfovala u C finalu skifa.

U nedelju, 31. avgusta, poslednjeg dana šampionata tačku na svoje učešće u Amsterdamu staviće i naš član Marko Marjanović koji će u tandemu sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva od 10,33 časova veslati u B finalu dubl skula, za plasman od sedmog do 12. mesta na svetu. Protivnici će im biti posade Novog Zelanda, Kine, Norveške, Velike Britanije i Danske.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN