Mateji Jošiću posebno priznanje Sportskog društva Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je u petak, 3. oktobra 2014, 69 godina od osnivanja na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu. Među laureatima bio je i naš član Mateja Jošić koji je dobio posebno priznanje za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Belgiji. Jošić je bio kormilar četverca sa kormilarom u kojem su veslali Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević, Nemanja Lečić. Pore Jošića posebna priznanja za osvojene medalje na velikim takmičenjima dobili su vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Miloš Ćuk, karatisti Ivan Čomagić i Aleksandra Janković, košarkaš Vanja Marinković i mladi vaterpolisti Gavril Subotić, Draško Gogov, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović, Nikola Radulović, Ognjen Stojanović, Marko Manojlović i Nikola Jakšić za osvojenu zlatnu medalju na EP za juniore u Gruziji.

Inače, za najuspešnijeg sportistu proglašen je plivač Velimir Stjepanović, osvajač dve zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Berlinu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, član tima koji je na EP u Moskvi osvojio ekipno zlato vazdušnom puškom i srebro u pojedinačnoj konkurenciji, a prva je od srpskih sportista obezbedila obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Košarkaški klub Partizan najbolja je muška seniorska ekipa Sportskog društva, a u konkurenciji žena priznanje su zaslužile odbojkašice crno-belih.

Najuspešniji trener je Dragan Donević iz streljačkog kluba, dok je nagrada "Milan Gale Muškatirović" za najperspektivnijeg sportistu pripala atletičaru Milošu Raoviću. U konkurenciji juniora nagrade su dobili odbojkašica Tijana Bošković i vaterpolista Ognjen Srojanović, dok su u konkurenciji pionira nagrađeni rukometaš Nikola Ivanović i članica biciklističkog kluba Neda Opačić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN