INTERVJU S MARKOM ĐURANOVIĆEM: Želja da dogodine postane kadetski reprezentativac

Marko Đuranović na najlepši način se oprostio od pionirske konkurencije u kojoj se ove godine poslednji put ogledao. Na Državnom prvenstvu u Beogradu osvojio je zlatnu medalju u pionirskom četverac skulu u kojem su pored njega veslali i Pavle Lijeskić, Nikola Jankulović i Aleksandar Bojanić. To mu je, kako kaže, i najdraži uspeh u otkako je 2012. počeo da se bavi ovim sportom. Po rečima trenera našeg kluba radi se o veoma talentovanom veslaču, odlične tehnike, koji ako počne da malo više veruje u sebe može da računa na lepu veslačku karijeru.

U koju školu ideš i kakav si đak?

Idem u Osnovu školu „Đorđe Krstić“. Ove godine sam krenuo u VIII razred i do sada sam svake godine bio odličan. Siguran sam da ću i završnu godinu Osnovne škole završiti istim uspehom i da ću upisati srednju školu koju želim.

Koji su ti omiljeni predmeti u školi?

Moji favoriti među predmetima su biologija i srpski. Biologija jer na njoj učimo sve o živom svetu koji nas okružuje što je izuzetno zanimljivo i kranje fascinantno. S druge strane srpski mi je jedan od omiljenih predmeta jer na njemu učimo o našem jeziku i našoj književnosti koja je beskrajno bogata i lepa.

Zbog čega si počeo da treniraš veslanje?

Veslanje je moj prvi sport koji sam počeo da treniram. Nikada me nisu privlačili sportovi s loptom. To je video i moj otac koji je počeo da se raspituje koji sport bi došao kod mene u obzir. Na kraju mi je preporučio veslanje. Pored toga što se radi o izuzetno zdravom i za razvoj odličnom sportu veslanje je usko vezano s vodom koju obožavam. Čekao sam da napunim 12 godina kada se preporučuje da počneš da treniraš veslanje, došao sam u najbolji klub u zemlji na probu i od tada sam za mene više nije bilo nikakve dileme. Od prvog treninga zavoleo sam ovaj sport i odlučio da mu se maksimalno posvetim.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?

Najviše volim kada sam u čamcu i imamo treninge na vodi. Naravno, treninzi na suvom i u ergometrani su onaj dosadniji deo ali sam svestan da bez njih nema napretka ni na vodi tako da i na njima pokušavam da uvek pružim svoj maksimum.

Koji ti je dosadašnji uspeh najdraži?

Najsrećniji sam bio kada sam nedavno na Adi Ciganliji postao državni prvak u četverac skulu. Lijeskić, Jankulović, Bojanić i ja smo, i sticajem okolnosti, prvi put zajedno seli u ovaj čamac 10-tak dana pred šampionat. Za kratko vreme smo se uveslali i na kraju ubedljivo trijumfovali čime smo pokazali da smo odlična kombinacija. Bio sam presrećan.

Da li imaš omiljenog veslača?

Iako kada god mi se ukaže prilika pratim veslačka takmičenja nemam omiljenog veslača. Jednostavno, želim da izgradim neki svoj stil po čemu ću samo ja biti prepoznatljiv.

Šta bi voleo da postigneš u veslanju?

Trenutno sam usresređen samo na narednu sezonu u kojoj ću prvi put veslati u kadetskoj konkurenciji. Želja mi je da pokušam da izborim svoje mesto u reprezentaciji u ovom uzrastu i samo razmišljam o tome. Kada dođe vreme misliću i o nekim višim ciljevima.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN