Osam odličja na „ispisu“ iz sezone

Veslčaki klub Partizan na najlepši mogući način se „ispisao“ iz ove sezone. Na poslednjem zvaničnom takmičenju u 2014. – Daljinskoj regati, koja je 18. oktobra 2014. održana u Novom Sadu, članovi našeg kluba su osvojili čak osam odličja i još jednom pokazali snagu Partizana. U trkama na 4 kilometara na Dunavu, na kojima se ogledalo preko 150 takmičara iz 12 klubova, zlata su osvojili Igor Đerić u juniorskom skifu, Danilo Radovanović, Aleksandar Antić, Dejan Jovašević i Bogdan Stepić u kadetskom četverac skulu, te Danilo Radovanović, Aleksandar Antić, Dejan Jovašević, Bogdan Stepić, Vuk Mladenović, Lazar Atanacković, Mihailo Micić, Damjan Lazić i kormilar Vasilije Milačić u kadetskom osmercu. Srebra su pripala Svetislavu Radoviću u juniorskom skifu i Nikoli Jankuloviću, Pavlu Lijeskiću, Nikoli Lončaru, Ivanu Đorđeviću, Marku Đuranoviću, Aleksandru Bojaniću, Pavlu Mediću, Nikoli Mirilu i kormilaru Mateji Markoviću u pionirskom osmercu. Bronzana odličja osvojili su Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Mihailo Micić i Damjan Lazić u kadetskom četverac skulu, Nina Nikčević, Staša Kenić, Dragana Kušić i Tamara Milutinović u četverac skulu za kadetkinje i Ivana Pavić, Vukasava Janjić, Ana Filipović i Anđela Nišević u četverac skulu za pionirke.

Pored osvajača medalja na regati u Novom Sadu učestvovali su i junior Lukian Maratović koji je bio peti u skifu, te pionirski četverac skulovi Vukašin Radivojević, Lav Brusarac, Marko Gatalica, Todor Skejić, odnosno Petar Ostojić, Mitar Mićević, Aleksa Pupovac, Kosta Petković koji su zauzeli četvrto odnosno sedmo mesto. Zadovljan nastupom naših članova u Novom Sadu bio je i glavni trener VK Partizan Aleksandar Ivković:

– Svi naši članovi su ispunili očekivanja na poslednjem zvaničnom takmičenju u ovoj godini. Na dostojan način su branili boje kluba i postigli dobre rezultate. Ono što moram da napomenem da su ove regate vrlo značajne, pre svega, za mlađe uzraste jer na njima stiču ogromno iskustvo i rutinu. Pogotovo što se održavaju na rekama. Nekada je ovakvih regata bilo više, a nadam se da će u dogledno vreme, pored Novog Sada, još neki grad ponovo početi da organizuje ovakve okršaje – kazao je Aleksandar Ivković.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN