Pet titula prvog dana šampionata na Adi Ciganliji

Da li će naš Klub i 29. uzastopni put biti najbolji u zemlji biće poznato 22. septembra 2018. kada je na programu drugi dan Prvenstva Srbije. Posle takmičenja na državnom šampionatu u petak na Adi Ciganilji, kada su se za titule borili takmičari i takmičarke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, Partizan je u ukupnom plasmanu, sa osam zlatnih medalja, trenutno na drugom mestu iza Crvene zvezde koja ima isti broj najsjajnijih odličja, ali više srebrnih. Ipak, glavna bitka tek predstoji. U subotu na scenu izlaze seniori i seniorke u velikim čamcima, te kadeti i kadetkinje posle čijih okršaja će pasti konačna odluka o tome ko će stići do trofeja namenjenog ukupnom pobedniku ovogodišnjeg Prvenstva Srbije.

– Iskren da budem očekivali smo da u drugi dan Prvenstva Srbije uđemo sa boljim skorom. Međutim, šta je tu je. U subotu nas očekuje gusta trka sa Crvenom zvezdom za trofej ukupnog pobednika, a nadam se da ćemo, uz maksimalno izdanje svih naših kadeta i seniora, uspeti da na kraju prvi protrčimo kroz cilj – kazao je trener Goran Todorović.

U petak na Regatnoj stazi na Savkom jezeru državni prvaci postali su Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić s 3:36.90 u dubl skulu za pionire, Mihailo Žarković, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Mateja Janić i kormilar Matija Orović s 3:41.70 u četvercu sa kormilarom za pionire, Mihajlo Dedić, Veljko Kmekić, Nikola Albijanić, Todor Popović, Andrija Štimec, Relja Lijeskić, Nemanja Luledžija, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković s 3:18.80 u osmercu za pionire, Nikola Lončar, Dimitrije Sečuljski, Kosta Petković i Marko Đuranović s 6:55.40 u četvercu za juniore i s 6.15.90 u osmercu za juniore u kojem su nastupili i Božidar Nikolić, Mateja Šarenac, Marko Đuranović, Kosta Petković i kormilar Lazar Ivković. Bronzana odličja prigrabili su Strahinja Pavišić s 3.54.50 u skifu za pionire (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 3:57.75), Ljubica Bušetić i Ljubica Tešmanović s 4:17.80 u dubl skulu za pionirke (drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 4.20.81), Danica Milačić, Jelica Vlahović, Una Jurišić i Mia Nikočević s 4:21.80 u četverac skulu za pionirke, Pavle Lijeskić i Veljko Matić s 7:04.40 u dubl skulu za juniore (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 6.35.08), Maša Bugarski i Andjela Nišević s 8:07.40 u dubl skulu za juniorke (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 8.27.71) i Vukosava Janjić, Jelena Trivan, Anđela Nišević i Maša Bugarski s 7:44.50 u četverac skulu za juniorke.

Prvi ispod crte za postolje ostali su Luka Milanović, Miloš Jovanović,Marko Tasevski, Aleksa Radišić,Petar Marjanović, Nikola Savić, Aleksa Vidmar, Andrija Miljković i kormilar Filip Marjanović s 3:37.90 u osmercu za pionire i Kosta Petković, Marko Đuranović, Pavle Lijeskić i Veljko Matić s 6.54.75 u četverac skulu za juniore, dok su peta mesta zauzeli Iva Stojadinović s 5:07.10 u skifu za pionirke (treće mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 5:13.38), Aleksa Momčilović i Ognjen Mitrović s 7:39.40 u dubl skulu za juniore (drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 7:40.02), Marko Marković, Božidar NikolićNikola Milošević i Nikola Mirilo s 6:59.97 u četverac skulu za juniore i Tea Anžur i Anja Radinović s 8:46.00 u dubl skulu za juniorke (treće mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 8:28.00).

Od finalnih okršaja kroz kvalifikacije nisu stigli Lazar Pantelić, Lazar Stanimirović Mihajlo Grbović i Matija Orović u četverac skulu za pionire (šesto mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 5:16.24), Leon Samardžić, Bogdan Protić, Danilo Đokić i Petar Todorov u četverac skulu za pionire (četvrto mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 3:55.47).

Naš trener Zlatko Blašković osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriju veterana (VM D) izveslavši deonicu od 1.000 m za 4:27.85. Prvog dana šampinata naši pioniri i pionirke su krunisani za pobedu u ovogodišnjoj Omladinskoj ligi Srbije. Pehar namenjen ukupnom pobedniku našim članovima uručio je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

U subotu, drugog dana Prvenstva Srbije, Mihailo Petrović i Vuk Jurišić će veslati u skifovima za kadete, Miloš Pavlović i Ranko Samardžija, te Đorđe Kostić i Nemanja Đorović u dubl skulovima za kadete, Aleksandar Kuzmanović i Andej Dašić u dvocju za kadeta, Luka Delić, Nemanja Luledžija, Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić, odnosno Pavle Đukanović, Marko Anđelković, Petar Simeunović i Marko Marjanović u četverac skulovima za kadete, Strahinja Janković, Bojo Bojović, Dušan Belić i Dušan Cvetković, Đorđe Lončar, Tadej Ilić, Ilija Bunčić i Milutin Bušetić, odnosno Uroš Đurica, Pavle Bajić, Matej Kujundžić i Lazar Grgić u četvercima za kadete, a Mihajlo Božinović, Andrej Dašić, Miloš Pavlović, Ranko Samardžija, Strahinja Janković, Bojo Bojović, Dušan Belić, Dušan Cvetković i kormilar Lazar Ivković, Marko Marjanović, Ilija Bunčić, Marko Anđelković, Petar Simeunović, Pavle Đukanović, Đorđe Lončar, Milutin Bušetić, Tadej Ilić i kormilar Mateja Janić, te Uroš Đurica, Lazar Grgić, Nemanja Đorović, Pavle Bajić, Vuk Jurišić, Mihailo Petrović, Matej Kujundžić, Đorđe Kostić i kormilar Mihailo Žarković u osmercima za kadete. Maša Bugarski će nastupiti u skifu za kadetkinje Milica Joksimović i Vanja Bogdanović u dubl skulu za kadetkinje, a Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić, Milica Joksimović i Vanja Bogdanović u četevrac skulu za kadetkinje.

U dubl skulovima za seniore ogledaće se Miloš Vasić i Nenad Beđik, Igor Đerić i Marko Marjanović, Pavle Lijeskić i Veljko Matić, odnosno Nikola Milošević i Marko Gatalica iz Srebrnog jezera, dok će Igor Đerić, Aleksandar Beđik, Miloš Vasić i Nenad Beđik, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski, Kosta Petković i Marko Đuranović, Nikola Mitrović, Igor Špagnut, Filip Živković i Igor Nikolić, Đorđe Lončar, Tadej Ilić, Ilija Bunčić i Milutin Bušetić, odnosno Uroš Đurica, Pavle Bajić, Matej Kujundžić i Lazar Grgić veslati u četvercima za seniore. Maša Bugarski i Anđela Nišević činiće jedan, a Anja Radinović i Vukosava Janjić drugi dubl skul za seniorke, dok će se Lenka Protić, Anja Radinović, Tea Anžur i Vukosava Janjić boriti za odličje u četverac skulu za seniorke.

U studentskim osmercima nastupiće Nikola Mitrović, Petar Zelić, Filip Živković, Vuk Matović, Igor Špagnut, Luka Pejanović, Aleksandar Simeunović, Igor Nikolić i kormilar Nikola Radinković, odnosno Nenad Radonjić, David Popov, Nikola Stanković, Bogdan Stepić, Matija Janković, Ilija Marković, Nikola Roganović, Mihajlo Micić i kormilar Ana Stojanović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN