Prvi koraci budućih veslačkih šampiona

Trener našeg Kluba Dušan Bunčić i ove godine, kao i mnogih prethodnih, u potrazi je za budućnim veslačkim šampionima. Nakon animacija po školama širom Beograda one koji prvi put zakorače u Partizan Bunčić upozna sa istorijom našeg Kluba i ovog olimpijskog sporta. Takođe, na “meniju” se nađe i probni trening u okviru kojeg, ako vremenski uslovi to dozvole, početnici naprave i prve zaveslaje na vodi, veslajući u galiji, čamcu za dvanaest veslača.

– Polaznike koji dođu prvi put u naš klub upoznamo sa najznačajnijim uspesima našeg Kluba, inače ubedljivo najuspešnijeg u zemlji i osvajača nekih od najznačajnijih svetskih medalja. Takođe, predstavimo im veslačke čamce, osnovna pravila ovog sporta i njegove najznačajnije karakteristike. Pored toga, deo vremena provedemo i u ergometrani gde ih upoznamo sa veslačkom tehnikom na ergometru, a kada vremenski uslovi to dozvole isplovimo i na vodu – kazao je Dušan Bunčić i dodao – U toku je formiranje pionirskog tima za narednu sezonu, a cilj nam je da napravimo najjaču ekipu u istoriji našeg kluba u ovoj uzrasnoj kategoriji. Na dobrom smo putu da uspemo u tome. Pionirima koji već treniraju polako se pridružuju brojni novi talenti, a nadam će da će još mnoga deca oprobati u ovom divnom olimpijskom i akademskom sportu.

Naredna prezentacija za decu i roditelje biće održana već u nedelju, 11. novembra 2018, sa početkom u 12 časova, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati trenera Dušana Bunčića na broj 063 269 406.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN