Partizanovi reprezentativci spremni za Balkansko prvenstvo u Beogradu

Regatna staza na Savskom jezeru u subotu i nedelju, 14. i 15. septembra 2019, biće poprište Balkanskog prvenstva na kojem će se za odličja boriti preko 100 posada iz sedam zemalja – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije. U sastavu naše reprezentacije na ovom šampionatu biće devet Partizanovih članova koji će nastupiti u šest srpskih čamaca. Prvog dana regate prvo ćemo navijati za Mašu Bugarski koja će se od 11 č u srpskom četverac skulu za juniorke boriti za medalju u ovoj disciplini zajedno sa Nikolinom Đorđević iz Palića, Anđom Simić iz Galeba i Ksenijom Kaluđerović iz Grafičara. Rivalke našoj posadi biće čamci Bugarske, Grčke, Rumunije i Turske.

Samo 15 minuta kasnije sa protivnicima iz istih nacija bitku za balkanska odličja vojevaće Ranko Samardžija i Dušan Belić u dvojcu za juniore. Program prvog dana što se tiče naših veslača zatvoriće Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković. Njih petorica će od 12,30 č veslati u osmercu za kadete zajedno sa kvartetom iz Smedereva koga čine Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković i Petar Samardžija. Srpskom osmercu na putu ka postolju u ovoj disciplini naći će se Bugarska, Grčka, Rumunija i Turska.

Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković i Luka Delić prvi će se naći na startnoj liniji u nedelju, drugog dana regate. “Čistokrvna” Partizanova posada će se od 10 č boriti protiv čamaca Bugarske, Grčke, Rumunije i Turske za odličja u četvercu za kadete. Odmah nakon njih vatreno krštenje na balkanskim šampionatima imaće Ljubica Tešmanović. Naša članica će se od 10,15 časova boriti protiv čamaca Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije i Turske za odličja u četverac skulu za kadetkinje u kojem veslaju i Milica Mladenović i Milka Zdjelar iz Smedereva i Marija Jakovljević iz Čuruga. Ranko Samardžija, Dušan Belić i kormilar Lazar Ivković zatvoriće ovogodišnju Balkanijadu u Beogradu. U poslednjoj zvaničnoj trci na Savskom jezeru naši članovi će nastupiti u osmercu za juniore koga čine i Nikola Soldatović iz Smedereva, Nikola Kolarević i Đorđe Gruber iz Grafičara, Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 i Slavko Savić iz Crvene zvezde i Todor Stanković iz Galeba. Za odličja u ovoj disciplini srpski osmerac će se od 12,15 č boriti sa posadama Bugarske, Grčke, Rumunije i Turske.

– Svi naši članovi su odlično trenirali, odradili pripremni period maksimalno korektno i napravili, kako brzinski tako i tehnički, skok. Nadam se da na samoj regati uspeti da se prikažu u svojim najboljim izdanjima i da će dobar rad iz prethodnog perioda pretočiti u dobar rezultat na Balkanskom prvenstvu – kazao je trener Goran Todorović koji će biti u sastavu srpskog Stručnog štaba za šampionat u Beogradu.

Pored pomenutih veslača i veslačica priliku da osete draž Balkanskog šampionata u Beogradu imaće i Vuk Švabić, Veljko Matić i Viktor Šušić, koji će doduše nastupiti van konkurencije. Švabić će veslati u četverac skulu za juniore (nedelja, 11 č) zajedno sa Veselinom Durutovićem i Brankom Miloševićem iz Danubiusa 1885 i Jovanom Ljunom iz Crvene zvezde, dok će Matić i Šušić nastupiti u osmercu za juniore (nedelja, 12,15 č) sa Miroslavom Jovanovićem, Todorom Markovićem i Konstantinom Šujićem iz Smedereva, Darkom Mališićem i Igorom Martinovićem iz Grafičara i Petrom Šavrljugom iz Crvene zvezde.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN