Partizan ekipni prvak Srbije!

Naš Klub je u subotu, 21. septembra 2019, zvanično postao ovogodišnji ekipni šampion Srbije. Najmlađi Partizanovi takmičari uspeli su da na Prvenstvu Srbije za pionire sačuvaju prednost koji su, u trci za najboljeg u zemlji, napravili naši seniori, juniori i kadeti na šampionatu održanom krajem juna na Paliću. Šta više, naši pioniri i pionirke, ovogodišnji pobednici Omladinske lige Srbije, dodatno su uvećali razliku u odnosu na drugoplasiranu ekipu čime su omogućili Partizanu da sa epitetom “ubedljivo” protrči kao prvi kroz cilj ovogodišnjeg Prvenstva Srbije. Na Regatnoj stazi na Savskom jezeru, u poslednjem činu državnog šampionata, izliveno je ukupno šest medalja, od čega je tri bilo zlatne, dve srebrne i jedna bronzana čime je ukupni skor našeg Kluba u ovom takmičenju zaokružen sa 9.25 zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih medalja. Smederevo je osvojilo drugo mesto u ukupnom plasmanu sa sedam pojedinačnih titula, pet srebrnih medalja i tri bronzane.

Prvaci Srbije postali su Veljko Kmekić s 3:54.14 u skifu za pionire (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 4:12.15), Mihajlo Dedić i Relja Lijeskić s 3:40.96 u dubl skulu za pionire (prvo mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 3:46.92) i Leon Samardžić, Bogdan Protić, Oleg Spasić, Danilo Đokić i kormilar Lazar Ivković s 3:35.29 u četvercu sa kormilarom za pionire. Vicešampionskim titulama okitili su se Petar Todorov, Luka Višacki, Lazar Zelenović, Aleksej Linčevski, Veljko Urošević, Nikola Načić, Mateja Mitrović, Nikola Letić i kormilar Karlo Radoš s 3:21.04 u osmercu za pionire i Mia Nikočević, Jana Bugarski, Nevena Radić i Miljana Gluščević s 3:57.56 u četverac skulu za pionirke, dok su bronzu izlile Una Jurišić, Jelica Vlahović, Tamara Lakičević i Tara Šipetić s 4:06.66 u četverac skulu za pionirke. Luka Stevanović, Vanja Antić, Ognjen Đurica, Stefan Kuzmanović, Aleksa Ćirković, Žarko Papić, Marko Nenadović, Aleksa Đorđević i kormilar Danilo Cvetković s 3:43.56 bili su prvi ispod crte za postolje u osmercu za pionire, dok su u četverac skulu za pionirke s 4:44.22 Nađa Vlajković, Anastasija Zubić, Maja Kostadinović i Anđela Milošević bile šeste.

– Čestitam svim pionirskim ekipama našeg Kluba koje su uspele da sačuvaju prednost u domaćem šampionatu i da nas danas i zvanično promovišu u ekipnog šampiona Srbije. Posebno sam ponosan na četverac sa kormilarom i na prvi osmerac sa kojima sam najviše radio tokom čitave sezone. Ovom prilikom se nasrdačnije zahvaljujem prvom treneru Partizana Aleksandru Ivkoviću čije je prisustvo na završnim pripremama za Prvenstvo Srbije značajno doprinelo da one budu odrađene po najvišim standardima. Takođe, zahvaljujem se i ostalim kolegama u Klubu koji su se maksimalno potrudili da se pioniri i pionirke na šampionatu prikažu u najboljem svetlu. Iako su sve posade pružile svoj maksimum i pokazale zavidno veslačko umeće i visok potencijal moram da istaknem odličan nastup našeg drugog osmerca. Sjajno je veslao, za malo ostao bez bronze, a činila su ga čak četvorica veslača koji će i dogodine moći da se takmiče u pionirskoj konkurenciji – kazao je kazao je trener Dušan Bunčić i dodao – Naposletku čestitam svim članovima našeg Kluba, počev od seniora pa sve do pionira, i trenerima na tituli ekipnog državnog prvaka. Smatram da smo je apsolutno zaslužili svojim zalaganjem, kvalitetom i svime onim što smo prikazali na domaćoj sceni u ovoj sezoni.

U subotu je na Adi Ciganliji održano i Prvenstvo Srbije za veterane čiji rezultati nisu ušli u skor za ukupnog pobednika. Boje našeg Kluba na ovom takmičenju branili su trener Zlatko Blašković i Mara Čabrić, koja je nedavno učestovala na Svetskom prvenstvu za veterane u mađarskim Velencima. Naši veterani bili su bez premca u svojim kategorijama okitivši se zlatnim odličjima. Blašković je postigao rezultat 4:10.27, a Čabrićeva 6:59.55.

Uporedo sa Prvenstvom Srbije za pionire i veterane 21. septembra na Savskom jezeru je stavljena tačka i na ovogodišnji Kup Srbije u kojem su se za trofej ukupnog pobednika borili kadeti i kadetkinje. U poslednjem kolu ovog takmičenja prigrabili smo srebro i četiri bronze. Srebrno odličje osvojili su Strahinja Pavišić, Lazar Stanimirović, Pavle Đukanović, Đorđe Kostić, Andrija Štimec, Ilija Ivković, Nikola Albijanić i kormilar Lazar Ivković s 3:18.84 u osmercu za kadete u kojem je veslao i Lazar Grgić iz Srebrnog jezera. Bronzama su se okitili Dejan Jezdimirović, Filip Matić i Nikola Albijanić s 3:21.60 u četverac skulu za kadete u kojem je veslao i Lazar Grgić iz Srebrnog jezera, Luka Milanović s 3:53.03 u četvercu za kadete u kojem su nastupili i Leo Klarić, Aleksa Radišić i Miloš Jovanović iz Limana, Andrea Poleksić iJelena Erić s 4:08.00 u dubl skulu za kadetkinje i Anja Radinović s 4:28.47 u skifu za juniorke. Mina Stojadinović je s 5:07.99 bila peta u skifu za kadetkinje, a isti plasman ostvario je i Andrija Miljković s 4:00.56 u dubl skulu za kadete u kojem je veslao i Mihail Žarković iz Srebrnog jezera. Strahinja Pavišić, Lazar Stanimirović, Andrija Štimec i Ilija Ivković bili su s 3:27.65 šesti u četverac skulu za kadete. Kroz kvalifikacije do finalnih okršaja nisu stigli Nemanja Bjelajac i Strahinja Raković u dubl skulu za kadete, Đorđe Kostić i Pavle Đukanović u dvojcu za kadete i Dina Bukurov i Milica Joksimović, te Ljubica Bušetić i Danica Milačić u dubl skulu za kadetkinje. Kada je podvučena crta naš Klub je sa Partizan je sa 73.625 boda, zauzeo treće mesto iza Crvene zvezde (109.50 bodova) i Smedereva (79 bodova).

Konačan skor u Prvenstvu Srbije

Klub

Zlata

Srebra

Bronze

Ukupno

Partizan

9.25

6

6

21.25

Smederevo

7

5

3

15

Crvena zvezda

6.75

9.75

4.25

20.75

Danubius 1885

6

1

4

11

Čurug

3.25

2

/

5.25

Grafičar

2.5

5.75

4

12.25

Tamiš

1.5

1.5

2

5

Palić

0.5

/

1.25

1.75

Zreneks 1995

0.25

/

1

1.25

Galeb

/

4

5.5

9.5

Sava

/

1

1

2

Begej

/

/

1

1

VESLAČKI KLUB PARTIZAN