Potvrđena dominacija u Novom Sadu

Veslački klub Partizan je još jednom pokazao da je bez premca u Srbiji. U nedelju, 23. februara 2014, u Centru za studentski sport (sala na Đačkom igralištu) u Novom Sadu u organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 i Veslačkog saveza Srbije održano je prvo zvanično takmičenje u novoj sezoni – Prvenstvo Srbije na ergometrima na kojem je naš klub superiorno sačuvao titulu državnog prvaka. U žestokoj borbi u svim kategorijama u obe konkurencije, uz veliki odziv svih srpskih veslačkih klubova sa najjačim takmičarima i uz rekordan broj učesnika, naši veslači su osvojili ukupno 72 bodova, čime su ponovo ubedljivo stigli do trona. Drugo mesto je pripalo Crvenoj zvezdi (40), a treće Smederevu (25).

U kategoriji seniora prva tri mesta su pripala našim veslačima. Marko Marjanović je bio prvi, Nikola Stojić drugi, a Radoje Đerić treći. Milošu Vasiću je pripalo šesto, Nenadu Beđiku deveto, Miljanu Vukoviću deseto, Bojanu Došljaku 11, Aleksandru Beđiku 15, Ljubomiru Gavriću 16, Igoru Lončareviću 19, Dragiši Milovanoviću 20, a Aleksi Stankoviću 26. mesto. U konkurenciji lakih seniora Pavle Krivokapić je zauzeo sedmo mesto. (Partizan). U bitku za naslov prvaka kod juniora nastupilo je sedam naših članova. U žestokoj konkurenciji najsjajnije odličje pripalo je našem Igoru Đeriću, dok su Svetislav Radović, Lukian Maratović, Mirko Đerić, Matija Janković, Nikola Mitrović, Ilija Parković bili četvrti, peti, 14, 16, 18, odnosno 20. I u kadetskoj konkurenciji dobili smo šampiona. Zlato je osvojio Aleksandar Antić. Dejan Jovašević je bio peti, Dušan Žegarac sedmi, Veselin Tričković osmi, Damjan Lazić deveti, Luka Frenc 23, Bogdan Stepić 25, Vuk Mladenović 36, Lazar Atanacković 38, Luka Dobrilović 45, Lazar Petrović 83, Lazar Pupovac 88, a Marko Kurović 96. U konkurenciji kadetkinja imali smo četiri takmičarke a najbolji rezultat postigla je Milica Sošo koja je bila osma. Nina Nikčević je zauzela deveto, Staša Kenić deseto a Dragana Kušić 11. mesto.

Aleksandar Bojanić je bio sedmi u konkurenciji pionira. U ovoj konkurenciji Luki Mirkoviću je pripalo deveto, Aleksi Pantiću 13, Pavlu Cvejiću 19, a Aleksi Pupovcu 20. mesto. U konkurenciji pionirki našoj članici Ivani Pavić je pripala vicešampinska titula. U eksperimentalnoj konkurenciji dubl skul za pionira naš tandem Pavle Lijeskić, Nikola Jankulović je osvojio srebro. U četvercu skulu za pionire smo prigrabili još jedno zlato. Trijumfovali su Petar Ostojić, Ivan Đorđević, Nikola Mirilo i Nikola Lončar. Druga naša posada Darjan Sekulić, Lav Busarac, Marko Đuranović, Filip Pavlović bila je osma.

– Prezadovoljan sam nastupom ekipe Partizana na državnom prvenstvu. Superiorno smo došli do titule u ekipnoj konkurenciji čime smo još jednom dokazali dominaciju u domaćim okvirima. Odličan i studiozan rad i entuzijazam svih u klubu iz godine u godine donese rezultate a Prvenstvo države na ergometrima je još jedan dokaz toga. Seniori su manje-više ponovili prošlogodišnje rezultate. Marjanović je trijumfovao postigavši rezultat u rangu svog najboljeg ostvarenja. Stojić je možda mogao i malo bolje ali je velika stvar što svojim prisustvom uveličao ovaj šampionat. Trećeplasirani Đerić je radio bolje nego što je od njega traženo u ovom trenutku s obzirom na trenažni deo u kojem se nalazi. U konkurenciji juniora trijumfovao je Igor Đerić postigavši rezultat koje se od njega tražio i očekivao. Ovim nastupom je pokazao da je fizički i mentalno spreman za velike izazove. Kadet Aleksa Antić je do zlata stigao izvanrednim rezultatom koji je u rangu juniorskih ostvarenja. U pionirskoj konkurenciji Partizan je osvojio tri zlatna odličja. U dubl i četverac skulu kod pionira i u skifu kod pionirki što je odličan pokazatelj da pored dečaka ovaj klub ima i odlične takmičare i u ženskoj konkurenciji pošto je naša pionirka Ivana Pavić je osvojila srebro – istakao je Aleksandar Ivković, jedan od trenera u Partizanu.

Kompletne rezultate Prvenstva Srbije na ergometrima možete preuzeti OVDE

VESLAČKI KLUB PARTIZAN