Odličan nastup u Zagrebu

Prvog dana Croatia Opena u Zagrebu, 12. aprila 2014, Partizanovi veslači bili su na visini zadatka braneći boje Srbije. Srebrno odličje osvojio je Miloš Vasić u skifu (6:53,47) i Goran Jagar u tandemu sa članom Grafičara Viktorom Pivačom u dvojacu bez kormilara (6:45,86). Aleksandar Beđik i Aleksa Stanković u dvojcu bez kormilara za seniore do 23 godine u borbi za medalje s vremenom 6:55,07 bili su četvrti. Ostali naši članovi kroz prepodnevne kvalifikacije nisu uspeli da se domognu finala pa su morali da se zadovolje utešnim finalima. U B finalu skifa Radoje Đerić je trijumfovao s vremenom 7:03,78, a u B finalu dvojca bez kormilara Igor Lončarević i Jovan Popović su pobedili s vremenom 6:59,99.

Drugog dana regate u glavnom gradu Hrvatske Miloš Vasić je ponovio uspeh u skifu gde je, poput prvog dana, osvojio srebro s vremenom 7:08,66. U istoj trci. Radoje Đerić je s vremenom 7:12,21 osvojio bronzu.

Četverac bez kormilara koga su činili Partizanovi članovi Goran Jagar, Igor Lončarević, Jovan Popović i Grafičarev Viktor Pivač A finale s vremenom 6:10,46 završio na drugom mestu osvojivši tako srebrno odličje. Dvojac bez kormilara Aleksandar Beđik, Aleksa Stanković u konkurenciji seniora A dokopao se bronze izveslavši finalnu trku u vremenu 8:02,28.

Pored seniora A i seniora B, koji su branili boje Srbije na tradicionalnoj internacionalnoj regati u Zagrebu Croatia Open nastupio je i podmladak našeg kluba Srebrno odličje osvojio je Igor Đerić u a paru sa i Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva s vremenom (7:20,04). U juniorskim finalima nastupili su i dvojac bez korimilara Ilija Marković, Nenad Radonjić koji je zauzeo peto mesto (8:12,35), Igor Đerić koji je zauzeo šesto mesto u skifu (7:29,40). U kadetskoj konkurenciji u finalu dubl skula Dejan Jovašević i Danilo Radovanović  su bili peti (7:10,94), a u okršaju za odličja u četverac skulu Bogdan Stepić, Aleksandar Antić, Dejan Jovašević i Danilo Radovanović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN