Kiša medalja na Trofeju Beograda 2014.

Partizanovi veslači braneći boje kluba i reprezentacije Srbije imali su mnogo uspeha na tradicionalnoj međunarodnoj Beogradskoj internacionalnoj regati – Trofej Beograda 2014 koja je po izuzetno lošim vremenskim uslovima 3. i 4. maja 2014. održana na Adi Ciganliji. U seniorskoj konkurenciji Marko Marjanović je u paru sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva osvojio dva zlatna odličja u dubl skulu, Nikola Stojić je u tandemu sa Viktorom Pivačem iz Grafičara osvojio dva srebra u dvojcu bez kormilara, četverac bez kormilara koji su činila tri „crno-bela“ veslača Jovan Popović, Nenad Beđik, Goran Jagar i Viktor Pivač trijumfovao je u finalu ove discipline dok je Nenad Beđik osvojio bronzu u skifu.

U mlađim uzrastima naš klub je osvojio četiri odličja. Igor Đerić u paru sa Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva osvojio je juniorsko zlato u dubl skulu, pionirski četverac skul Nikola Jankulović, Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Filip Pavlović se domogao sreba, dok su Aleksandar Antić i Ivana Pavić osvojili bronze u skifu konkurenciji pionira, odnosno kadeta.

– Ne pamtim da je u Beogradu dva dana u ovom periodu godine bilo ovako loše vreme. Uslovi na stazi su bili teški a iako smo zbog toga bili suočeni sa mnogo problema uspeli smo da na kraju sve protekne u najboljem redu. Bezbednost učesnika nam je bila na prvom mestu a podatak da lekarska služba nije nijednom intervenisala dokazuje da smo odradili dobar posao. Imali smo rekordan broj učesnika i drago nam je zbog toga. Ovu priliku koristim da se zahvalim glavnim pokroviteljima Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu omladine i sporta kao i Javnom preduzeću „Ada Ciganlija“. Takođe, zahvaljujem se i celom tehničkom organizacionom timu koji je uspeo da u ovakvim uslovima bude na visini zadatka – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN