Podmladak na novom ispitu

U subotu, 17. maja 2014, na Adi Ciganliji podmladak Veslačkog kluba Partizan biće na novom ovogodinjem ispitu. Od 10 časova (finala počinju u 11,30 časova) na Savskom jezeru, u organizaciji Veslačkog kluba Grafičar i Veslačkog saveza Srbije, biće održano prvo kolo Omladinske lige Srbije. U konkurenciji pionira na 1 km predstavljaće nas šest takmičara. U skifovima će veslati Todor Skejić i Ivana Pavić, dok ćemo u konkurenciji dubl skulova imati dva čamca. U jednom će veslati Pavle Lijeskić i Nikola Jankulović a u drugom Aleksandar Bojanić i Nikola Lončar.

U kadetskoj kategoriji imaćemo čak 16 predstavnika. U skifu će se ogledati čak osmorica naših kadeta – Aleksandar Antić, Bogdan Stepić, Dejan Jovašević, Luka Frenc, Lazar Atanacković, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Mihalo Micić. U dubl skulu jedan čamac će činiti Dušan Žegarac i Damjan Lazić, a drugi Marko Kurtović i Luka Dobrilović, dok će u četerac skulu veslati Marko Đuranović, Ivan Đorđević, Nikola Mirilo i Filip Pavlović. U ženskom dubl skulu na stazi će se naći dva naša čamca – Staša Kenić, Nina Nikčević i Dragana Kušić, Milica Šošo.

Po rečima trenera Ivana Brajtigama predstojeće takmičenje na Adi Ciganliji biće pravi test za „crno-bele“ pionire i kadete.

– Na osnovu rezulata u prvom kolu Omladinske lige Srbije videćemo ko je i kako radio u proteklom periodu što će nam biti i najbolja smernica za plan budućih treninga. U kadetskom skifu imamo prijavljeno čak osam takmičara i posebnu pažnju ćemo obratiti na njihov učinak pogotovo što se radi o najzahtevnijoj disciplini. U svakom slučaju očekujemo da i na predstojećem takmičenju Partizanov podmladak potvrdi kvalitet i još jednom dokaže da imamo najbolju školu veslanja u zemlji – istakao je Ivan Brajtigam.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN