Igor Đerić: Očekujem medalju u Belgiji

Belgijski grad Hazevinkel će do 24. do 25. maja 2014. biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore. U konkurenciji 450 veslača i veslačica iz 31 zemlje za Srbiju će nastupiti 15 reprezentativaca koji će nastupiti u šest čamaca. Boje našeg kluba braniće dvojica takmičara. Mateja Jošić će biti kormilar u četvercu koji čine Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević i Nemanja Lečić, dok će Igor Đerić veslati u dubl skulu sa Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva. Njih dvojica su pokazali zavidan kvalitet na internacionalnoj regati Croatia Open u Zagrebu gde su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili srebrno odličje.

– U glavnom gradu Hrvatske u finalu smo izgubili od Slovenaca koji će, takođe, nastupiti u Hazevinkelu. Ipak, tada smo bili daleko od špica forme koju smo značajno podigli i trenutno idemo mnogo brže nego u Hrvatskoj. Odlično treniramo na Srebrnom jezeru i nadam se najboljem – kazao je osamnaestogodišnji Đerić kojem će šampionat Starog kontinenta u Belgiji biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri – Mislim da imamo kvalitet za medalju uprkos ogromnoj konkurenciji koja nas čeka na šampionatu. U našoj disciplini je prijavljeno čak 23 čamaca što je rekordan broj na prvenstvu. Od posada izdvojio bih Nemce koji su bili više nego ubedljivi na nedavnoj regati u Minhenu. Sve u svemu verujem u naš kvalitet i očekujem da ćemo ga potvrditi i na ovako značajnom takmičenju.

Pored pomenutog četverca sa kormilarom i dubl skula Srbiju će u Belgiji predsatvljati još četiri posade. U dvojcu bez kormilara veslaće Zoran Rajić i Marko Ristić, u četverac skulu Pavle Stanković, Petar Zelić, Filip Prodanović i Kristijan Stevanović, u ženskom skifu Ljiljana Jošić, a u ženskom dubl skulu Milica Slijepčević i Miona Mitrović.

Pored Jošića i Đerića Partizan će u Belgiji predstavljati i trener Aleksandar Ivković i šef stručnog štaba “crno-belih” Nebojša Ilić. Inače, reprezentacija u četvrtak putuje na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacione trke i repesaži su na programu u subotu, a polufinala i finala dan kasnije.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN