Partizanov trio otputovao u Belgiju

Partizanov trio Igor Đerić, Mateja Jošić i trener Aleksandar Ivković u četvrtak, 22. maja 2014, otputovao je u Belgiju koja će od 24. do 25. maja biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore. Đerić će u Hazevinkelu veslati u dubl skulu sa sa Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva, dok će Jošić biti kormilar u četvercu koji čine Zvezdini veslači Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević i Nemanja Lečić. Inače, Đerić će u Belgiji debitovati na velikoj međunarodnoj sceni, dok će Jošiću ovo takmičenje biti samo jedno u nizu evropskih i svetskih prvenstva na kojima je branio boje Srbije. Prošle godine bio je kormilar osmerca koji je u Belorusiji postao evropski prvak, a u Litvaniji osvojio svetsku bronzu. Trener Aleksandar Ivković je u stručnom štabu reprezentacije kojem će se u petak u Belgiji pridružiti i šef stručnog štaba “crno-belih” Nebojša Ilić, inače član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije.

U četvercu bez kormilara pored Srbije takmičiće se i reprezentacije Italije, Ukrajine i Rusije. Pošto je prijavljeno samo četiri posade u subotu će imati svojevrsni test za nedeljno finale. U konkurenciji dubl skula su rekordne 23 posade. Imena protvinika u kvalifikacijama Đerić i Dmitrijević se saznati posle žreba koji je na programu u petak.

Pored dve pomenute posade Srbiju će u Belgiji predstavljati i četverac skul Pavle Stanković, Petar Zelić, Filip Prodanović, Kristijan Stevanović, dvojac bez kormilara Zoran Rajić, Marko Ristić, skif Ljiljana Jošić i dubl skul Milica Slijepčević, Miona Mitrović. Pored Aleksandar Ivkovića u stručnom štabu su i Aleksandar Smiljanić, Radivoj Mijatov, Aleksandar Jasinski, Dušan Kovačević i Miloš Urukalo.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN