Đerić u polufinalu, Jošić cilja medalju

Članovi Veslačkog kluba Partizan Igor Đerić i Mateja Jošić imali su više nego uspešan dan na Evropskom prvenstvu za juniore koje je u subotu, 24. maja 2014, počelo u Belgiji i koje je okupilo 450 veslača i veslačica iz 31 zemlje. U žestokoj konkurenciji najboljih takmičara Starog kontinenta uzrasta do 18 godina u disciplini u dubl skul, u kojoj je prijavljen najveći broj čamaca na šampionatu (23), Đerić i Uroš Dimitrijević iz Smedereva su s vremenom 6:44,93 trijumfovali u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako kao jedini iz ove grupe otišli među 12 najboljih. Iz prve grupe kvalifikacija u polufinale su se plasirali Nemci, iz treće Italijani a iz četvrte Rumuni. Ostale posade će šansu za polufinale, koje je u ovoj disciplini u nedelju od 11,14 časova, morati da traže kroz repesaže.

U svojevrsnoj test trci četveraca sa kormilarom, u kojoj je prijavljeno četiri posade, srpski čamac Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević i Nemanja Lečić kojim kormilira Partizanovac Mateja Jošić, osvojio je drugo mesto s vremenom 6:39,35 i tako istakao kandidaturu za medalju. Prvo mesto zauzeli su Italijani (6:36,29), treće Ukrajinci (6:44,01), a četvrto Rusi (6:49,91). Novi okršaj ovih posada, ovoga puta za evropska odličja, odigraće se u nedelju od 14,12 časova.

– Četverac sa kormilarom je pokazao da ima materijal za medalju. Dobro su izveslali prvu trku na šampionatu i pokazali da mogu da se trkaju i sa Italijanima koji su danas pobedili i koji su pokazali da su u ovom trenutku za nijasnu kvalitetniji od naše posade. I muški dubl skul je bio na visini zadatka. Imali su grupu po meri i uradili su sve što se od njih očekivalo – kazao je glavni trener Partizana Aleksandar Ivković, koji je u Belgiji u svojstvu trenera reprezentacije.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN