Jošiću evropska bronza u Hazevinkelu

Član Veslačkog kluba Partizan Mateja Jošić svoju bogatu riznicu medalja uvećao je za još jedno odličje. Naš reprezentativac bio je kormilar srpskog četverca u kojem su veslali Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Miloš Milićević, Nemanja Lečić a koji je u nedelju, 25. maja 2014, osvojio bronzanu medalju Evropskom prvenstvu za juniore u Hazevinkelu. U fantasitičnom finalu ove discipline sprski čamac je s vremenom 6:25,24 prošao kroz cilj kao treći iza Ukrajinaca (6:20,88) i Italijana (6:24,64) koji osvojili zlato, odnosno srebro. Rusi su bili četvrti (6:26,27).

– Imam preko 20 međunarodnih medalja od čega mi je ovo treća sa evropskih juniorskih šampionata. Moram da priznam da mi je možda i najdraža budući da je finalna trka bila fantastična. Neizvesna, brza i uzbudljiva od početka do kraja. Zaostali smo za rivalima, ali nismo gubili glavu. Odlično smo odradili središnji deo trke i u fantasičnom finišu smo se domogli postolja. Moje je bilo da plan i taktiku trke koje smo skovali pre početka sa trenerima ispunimo do kraja. Odlično smo funkcionisali i na kraju smo zasluženo stigli do odličja – kazao je 15-godišnji Jošić koji je lane kao kormilar osvojio sa osmercem evrpsko zlato i svetsku bronzu – Iako je u četvercu sa kormilarom bilo prijavljeno svega četiri čamca konkurencija je bila žestoka. Sve posade su pokazale ogroman kvalitet i siguran sam da će ova četiri čamca boriti za odličja in a Svetskom prvenstvu za junior u Hamburgu početkom avgusta.

Drugi Partizanov predstavnik u Belgiji Igor Đerić je u dubl skulu u paru sa Urošem Dimitrijevićem osvojio sedmo mesto trijumfom u B finalu sa rezultatom 6:45,93.

– Pored četverca sa kormilarom koji je osvajanjem bronzanog odličja u jednoj gustoj i neizvesnoj trci napravio odličan rezultat pohvalio bih i učinak dubl skula Đerića i Dimitrijevića. Trijumfom u B finaliu dokazali su da im je bilo mesto u finaliu – istakao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković, inače glavni trener našeg kluba.

Od ostalih srpskih posada u Belgiji Ljiljana Jošić je osvojila sedmo mesto u skifu, četverac skul Pavle Stanković, Kristijan Stevanović, Petar Zelić, Filip Prodanović u ukupnom plasmanu zauzeo je deseto mesto, dvojac bez kormilara Zoran Rajić, Marko Ristić završio je učešće u Hazevinkelu na 14. mestu, a ženski dubl skul Milica Slijepčević i Miona Mitrović na 13. mestu.

 

VESLAČKI KLUB PARTIZAN