Partizanov doprinos EP i 40 volontera

Beograd i Srbija će od 29. maja do 1. juna biti domaćin najvećeg veslačkog takmičenja u istorji naše zemlje – Evropskog prventsva za seniore koje će se održati na Adi Ciganliji i koje će okupiti rekordan broj zemlja – 36. Među oko 800 takmičara naći će se i četvrica reprezentativaca iz Partizana po čemu će naš klub imati najveći broj učesnika od svih srpskih klubova. U skifu će veslati Miloš Vasić (23), Marko Marjanović (27) će nastupiti u dubl skulu sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva, a u srpskom četvercu bez kormilara na Evropskom prvenstvu imaćemo dvojicu predstavnika Jovana Popovića i Gorana Jagara. Njima će društvo u ovom čamcu praviti Viktor Pivač iz Grafičara i Martim Mačković iz Palića. Pored veslača na šampionatu Starog kontinenta Partizan će predstavljati i šef stručnog štaba VK Partizan Nebojša Ilić, inače član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije, kao treneri Saša Mimić i Oleksandr Fedotov, koji će biti u svojstvu trenera reprezentacije.

Pored takmičara i trenera naš klub će aktivno učestvovati u organizaciji ovog najvećeg sportskog takmičenja u zemlji u 2014. budući da će se čak 40 polaznika naše škole veslanja biti volonteri na Evropskom prvenstvu. Kordinatori svih volontera na šampionatu, kojih će biti oko 300, biće naši treneri Rasko Petrović i Ivan Ninković.

– Volonteri su veoma bitan segment organizacije velikih događaja pa i predstojećeg Evropskog prvenstva u Beogradu. Iz našeg kluba biće čak 40 volontera koji će imati raznorazne uloge – od dočeka stranih reprezentacija pa sve do raznih poslova u regatnom centru i na samoj stazi. Očekujemo da svi ispune svoje zadatke i da, i na ovom polju, još jednom pokažemo da smo kao klub najorganizovaniji u zemlji – rekao je jedan od rukovodilaca Škole veslanja Partizana Rasko Petrović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN