Na Adi bitka kadeta za Bled

Veslački klub Partizan će na Adi Ciganliji u subotu, 7. juna 2014, u saradnji sa Veslačkim Savezom Srbije organizovati II regatu Kupa Srbije na kojem će se u svim uzrasnim kategorijama nadmetati preko 150 veslača i veslačica iz 12 srpskih klubova. Naš klub je spreman da se još jednom pokaže u najboljem svetlu kao organizator takmičenja. Po rečima sekretara kluba Jovana Tešmanovića VK Partizan će se potruditi da sve na Adi Ciganiliji u subotu protekne na najvišem nivou.

– Imamo ogromno iskustvo sa organizacijom takmičenja. Sve ide već uhodanim stazama i maksimalno smo spremi da u subotu ugostimo preko 150 takmičara. Mi kao organizatori smo dužni za sudije, ozvučenje, konferensijea, lekarski nadzor, volontere i sve ostale stavke iz organizacije… Obezbedili smo sve neophodno za održavanje dobrog i kvalitetnog takmičenja na kojem će se za medalje boriti takmičari u svim uzrasnim kategorijama – kaže Tešmanović.

Pored organizacionog segmenta oči će na Adi biti uperene i u podmladak našeg kluba koji će biti na novom ovogodinjem ispitu. Boje Partizana braniće 25 veslača i veslačica u tri uzrasne kategorije – pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj. U konkurenciji pionira na 1 km predstavljaće nas devet takmičara. U skifovima će veslati Ivan Đorđević, Nikola Lončar i Ivana Pavić, u dubl skulu Pavle Lijeskić i Nikola Jankulović, a u četvercu bez kormilara Marko Đuranović ,Aleksandar Bojanić, Nikola Mirilo, Filip Pavlović. U skifu za kadete imaćemo čak osam takmičara a to su Dejan Jovašević, Aleksandar Antić, Bogdan Stepić, Vuk Mladenović, Damjan Lazić, Lazar Atanacković, Mihajlo Micić i Dušan Žegarac. U istoj kategoriji u dubl skulovima će se nadmetati Marko Kurtović i Luka Dobrilović, odnosno Staša Kenić i Dragana Kušić. U juniorskoj kategoriji, u kojoj nećemo nastupiti u najjačem sastavu s obzirom da je veliki broj veslača na planiranim pripremama, naš klub će imati predstavnike u tri discipline. U skifu će veslati Matija Janković, u dvojcu bez Nenad Radonjić i Ilija Marković, a u četvercu bez Lukijan Maratović kome će društvo u ovom čamcu praviti i trojica veslača Veslačkog kluba Sava – Marko Zaharijević, Igor Milošević i Aleksa Igić.

Po rečima trenera Ivana Brajtigama predstojeće takmičenje na Adi Ciganliji biće pravi test za veslače i veslačice „crno-belih“, ali će na posebnom skeneru biti kadeti.

– Na II regati Kupa Srbije nastupićemo u najjačem kadetskom sastavu. Videćemo gde su naši momci u odnosu na konkurenciju u zemlji, a na osnovu rezultata koje budu postigli u subotu odredićemo sastav za Bledsku internacionlanu regatu u Sloveniji 14. i 15. juna. Pored kadeta, kojima će Kup Srbije biti svojevrsna Izborna regata, na Adi će se ogledati i naši pioniri i pojedini juniori. Rezultati će biti najbolji pokazatelj ko je i kako radio u proteklom periodu što će nam biti i odlična smernica za plan budućih treninga – istakao je Ivan Brajtigam.

Takmičenje na Adi Ciganliji počinje u 10 časova kvalifikacionim trkama u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šest posada. Sat vremena ranije održaće se sastanak Regatnog odbora. Finala počinju u 12 časova dok je planirani kraj takmičenja u 16 časova.

Kompletno stanje prijava za II Kup Srbije možete preuzeti OVDE

VESLAČKI KLUB PARTIZAN