Sedam odličja na Adi

Veslački klub Partizan je još jednom pokazao snagu svog podmlatka. Na Savskom jezeru na Drugoj regati Kupa Srbije, koja je održana u subotu, 7. juna 2014, “crno-beli”, iako nisu nastupili u najjačem sastavu, bez ijednog seniora, osvojili su sedam odličja – po tri zlatna i bronzana i jedno srebrno. U juniorskoj konkurenciji zlato je osvojio dvojac bez kormilara Nenad Radonjić, Ilija Marković koji je trijumfovao s vremenom 7:39,9. Najsjajnijeg odličja dokopao se i Lukijan Maratović koji je sa trojicom veslača Veslačkog kluba Sava Markom Zaharijevićem, Igorom Miloševićem i Aleksom Igićem osvojio zlato u juniorskom četvercu bez kormilara s vremenom 7:01,4.

– Četverac bez kormilara je nova ekipa koja je prvi put u ovom sastavu danas nastupila na Adi. Iako je u trci juniorskih četveraca bilo svega dve ekipe pobedom su pokazali da su perspektivna posada – rekao je trener ovog čamca Rastko Petrović.

U kadetskoj konkurenciji Partizan se okitio s tri odličja. U muškom skifu, najbrojnijoj i najjačoj disciplini u subotu na Adi, srebro je osvojio Dejan Jovašević s vremenom 8:01,08, a bronzu Aleksandar Antić s rezultatom 8:04,8. Ispred naših članova kroz cilj je prošao čamac Galeba. Trener kadeta Ivan Brajtigam ocenio je učinak svojih pulena na Adi.

– Generalno sam zadovoljan nastupom kadeta, pogotovo u disciplini skif u kojoj smo imali čak osmoricu veslača. Nažalost, jedan od naših skifera Bogdan Stepić, od kojeg sam očekivao medalju, nije veslao u finalu zbog zdastvenih problema iako je prošao kvalifikacije. Sve u svemu srebrom Dejana Jovaševića i bronzom Aleksandra Antića smo ispunili očekivanja, a svi naši kadeti su imali dobru proveru za izazove koji slede. Pvi naredni jeste Bledska internacionlana regata u Sloveniji 14. i 15. juna. Na osnovu današnjih rezultata i učinka u dosadašnjem delu sezone odlučili smo da od kadeta Partizan u Sloveniji predstavljaju Dejan Jovašević, Aleksandar Antić, Bogdan Stepić i Luka Frenc, koji zbog bolesti nije veslao na Drugoj regati Kupa Srbije a koji bi, siguran sam, konkurisao za najviši plasman – istakao je Ivan Brajtigam.

U konkurenciji kadetkinja naš dubl skul Staša Kenić, Dragana Kušić je osvojio bronzano odličje s vremenom 8:53,2.

U pionirskoj konukrenciji naši veslači su osvojili dva odličja. Dubl skul Pavle Lijeskić, Nikola Jankulović je s vremenom 3:38,5 ubedljivo stigao do trijumfa, dok je četvercu skulu Marko Đuranović, Aleksandar Bojanić, Nikola Mirilo, Filip Pavlović s rezultatom 3:30,1 pripala bronza. I trener pionira Dušan Bunčić bio je zadovoljan nastupom ove selekcije na Savskom jezeru.

– Dubl skul Pavle Lijeskić, Nikola Jankulović je pokazao da je trenutno superioran u zemlji u ovom uzrastu. Sa više od šest sekundi prednosti u odnosu na drugoplasrani čamac Crvene zvezde je trijumfovao u okršaju za medalje i tako došao do zlata. I četverac skul Marko Đuranović, Aleksandar Bojanić, Nikola Mirilo, Filip Pavlović bio je na visini zadatka. Osvojio je bronzu u jednoj neizvesnoj i uzbudljivoj trci u kojoj je foto finiš odličivao o rasporedu na postolju. Sva tri čamca koja su osvojila medalje su prošla kroz cilj u sekundu i po, ostavivši ostale posade daleko iza sebe. Na kraju smo došli do bronze iza čamaca Smedereva i Crvene zvezde. U svakom slučaju više nego zadovoljan sam nastupom pionira na Adi koji su pokazali da Veslački klub Partizan ima veoma talentovane veslače u najmlađoj takmičarskoj kategoriji – kazao je Bunčić.

Presrećan zlatnim odličjem na Adi bio je i Nikola Jankulović:

– Iako rezultat to možda i ne pokazuje trka je bila veoma neizvesna i teška. Mi smo se u finišu odlepili i zasluženo stigli do zlata. Čestitam svim protivničkim ekipama na sjajnoj trci. Zahvalio bih se i mom partneru u čamcu Pavlu, koji je odlično izveslao kao i treneru Bunčiću koji nas je dobro pripremio za današnji okršaj – istakao je Jankulović.

Pored odličnog rezultatskog učinka Veslački klub Partizan se još jednom pokazao kao odličan domaćin budući da je, uz saradnju sa Veslačkim savezom Srbije, bio glavni organizator Druge regate Kupa Srbije.

– Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Uslovi na stazi su bili odlični pa je preko 150 takmičara iz 12 srpskih klubova, u svim uzrasnim kategorijama, moglo da se prikažu u najboljem svetlu. Koristim ovu priliku da se zahvalim volonterima, sudijama i svim ostalim koji su dali svoj doprinos u organizaciji subotnjeg takmičenja – bio je kratak Jovan Tešmanović, sekretar VK Partizan koji je poneo najveći teret organizacije regate na Adi Ciganliji.

Kompletne rezultate Druge regate Kupa Srbije možete preuzeti OVDE

VESLAČKI KLUB PARTIZAN