Po jedan senior i junior i četiri kadeta na Bledu

Veslački klub Partizan će imati šestoricu takmičara na izuzetno jakoj internacionalnoj regati koja će se od 13. do 15. juna 2014. po 59. put održati na Bledu. Braneći boje Srbije u konkurenciji seniorskih skifova nastupiće Igor Lončarević. Pored našeg člana u ovoj disciplini prijavljeno je još 25 čamaca.

– Mlađi senior Lončarević, koji će se takmičiti u seniorskoj konkurenciji, odlično je trenirao u proteklom periodu. Budući da skif nije njegova disciplina na Bledu će imati dobru proveru. Rezultat je u potpuno drugom planu, pogotovo što će imati za rivale odlične i od njega mnogo starije seniore, a cilj je samo da što bolje izvesla. Posle ovog takmičenja imaćemo bolji uvid u njegove mogućnosti pred određivanje posada koje će se boriti za plasman na Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine u Varezeu od 23. do 27. jula – kazao je glavni trener Parizana Aleksandar Ivković, inače i trener reprezentacije.

S klupskim obeležjima junior Igor Đerić prvog dana će se ogledati u skifu (26 čamaca), a drugog u dubl skulu sa njegovim partnerom sa Evropskog prvenstva za juniore u Belgiji Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva.

– Testiraćemo Igora u dve discipline. Prvog dana će veslati u skifu, a drugog u dubl skulu. On juri “vizu” za Svetsko prvenstvo u Hamburgu i nadam se da će ispuniti normu za ovo takmičenje – istakao je Ivković.

Četvorica naših kadeta Dejan Jovašević, Aleksandar Antić, Bogdan Stepić i Luka Frenc natupiće u skifovima. U ovoj konkurenciji prijavljen je čak 24 čamac. Po rečima njihovog trenera Ivana Brajtigama regata na Bledu će biti iskorišćena, pre svega, za sticanje neophodnog međunarodnog iskustva.

– Za svu četvoricu ovo će biti upoznavanje sa regatnom stazom na Bledu na kojoj nikada do sada nisu nastupili. Radi se o jednog od najboljih regatnih staza na svetu gde su održana brojna velika svetska takmičenja i drago mi je da će i naši momci nastupiti na njoj. U takmičarskom smislu imaju samo jedan zadatak a to je da izveslaju svoja najbolja vremena. Njih četvorica 2015. prelaze u juniorsku konkurenciju i sve što radimo ove godine jeste da ih što bolje pripremimo za novu uzrasnu kategoriju gde ih očekuju ozbiljni izazovi i velika međunarodna takmičenja – rekao je Brajtigam.

U petak popodne su kvalifikacije za subotnja finala. Istog dana poslepodne biće kvalifikacije za nedeljna finala.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN