Trijumf Igora Đerića u B finalu Bleda

U subotu, 14. juna 2014, u završen je prvi finalni dan izuzetno jake internacionalne tradicionalne regate na Bledu koja se ove godine održava po 59. put. Najviše uspeha od šest članova Veslačkog kluba Partizan koji se ogledaju na Bledu imao je junior Igor Đerić koji je trijumfom u B finalu zauzeo ukupno sedmo mesto od 26 skifera u ovoj konkurenciji. Naš skifer je postigao rezultat 7:21,69 što je bilo ukupno treće vreme u juniorskom skifu postignuto u finalima. U muškom seniorskom skifu mlađi senior Igor Lončarević, koji je nastupio pod zastavom Srbije, je posle kvalifikacija u petak veslao u C finalu u kojem je s rezultatom 7:30,78 bio treći.

– Igor je bio na visokom nivou, pogotovo ako se uzme u obzir trenutak trenažnog procesa u kojem se nalazi. Iako smo očekivali A finale, trijumfom u B finalu, s trećim rezultatom među juniorima na Bledu ispunio je očekivanja. U kvalifikacijama je za dlaku izgubio od njegovog partnera sa Evropskog prvenstva za juniore u Belgiji Uroša Dimitrijevića. S druge strane Lončarević, kojem skif nije jača disciplina, na Bled je doputovao zbog dodatnog treniga. Bez obzira na to nije bilo kako treba pogotov u C finalu gde je mnogo ubedljivije izgubio od veslača koji ga je za nijasnu pobedio u kvalifikacijama – kazao je glavni trener Partizana Aleksandar Ivković, inače i trener reprezentacije. – U subotnjim kvalifikacijama Lončarević će se ponovo ogledati u seniorskom skifu, dok će Đerić veslati kvalifikacije dubl skula sa Smederevcem Dimitrijevićem.

Dvojica naših kadeta su na osnovu rezultata u kvalifikacijama, održanim u petak, u subotu pre podne veslali u B finalu skifa u kojem je bilo prijavljeno čak 24 čamac. Na jednoj od najsporijih regatnih staza na kojoj je u subotu duvao i vetar s vremenom 7:54,62 Aleksandar Antić je zauzeo treće mesto, dok je Dejan Jovašević s rezultatom 7:57,13 bio četvrti. Luka Frenc je u C finalu skifa bio treći s vremenom 7:58,96 pa je prvi finalni dan na Bledu završio na ukupno 15. mestu. Bogan Stepić nije veslao u subotu prepodne pošto se nije kvalifikovao. U subotu popodne u kvalifikacijama za nedeljna finala Antić i Frenc će veslati u skifu, dok će se Jovašević i Stepić ogledati u dubl skulu.

– Možemo da budemo zadovoljni nastupom naših kadeta nakon prvog kvalifikacionog I prvog finalnog dana na Bledu. Sva četvorica su solidno odveslala a, budući na intezitet i zalaganje na treninzima u proteklom period postigli su svoje realne rezultate u ovom trenutku. Ono što raduje jeste da su pokazali kapacitet za visoke domete. Siguran sam da kada prođu naredni, mnogo zahtevniji program treninga, imaće velike šanse za ozbiljne rezultate na međunarodnoj sceni – ocenio je trener kadeta Partizana Ivan Brajtigam.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN