Zlato za Đerića, srebro za Antića na Bledu

Članovi Veslačkog kluba Partizan uspešno su završili učešće na 59. internacionalnoj regati – Bled 2014. U nedeljnim finalima “crno-beli” su osvojili dva odličja. Najsjajnije je pripalo našem junioru Igoru Đeriću koji je u tandemu sa Urošem Dimitrijevićem iz Smedereva trijumfovao u finalnoj trci juniorskih dubl skulova. Njih dvojica su u okršaju za medalje postigli rezultat od 6:39,08. U finalu seniorskih skifova prošlogodišnji junior Igor Lonačarević, koji ove godine debituje na seniorskoj sceni, braneći boje Srbije na Bledu s vremenom 7:26,62 zauzeo je peto mesto.

– Lončarević je izveslao mnogo bolje nego u petak i subotu. Budući da nije skifer i da mu je takmičenje na Bledu bio deo treninga uspeo je da “obori” vreme. S druge strane Igor Đerić je u tandem sa Urošem Dimitrijevićem bio odličan u dubl skulu. U finalu su “tukli” austrijski čamac čiji su veslači lane na Evropskom prvenstvu u Belorusiji postali šampioni u dvojcu bez kormilara, dok su ove godine na šampionatu Starog kontinenta u Belgiji u istoj discipline bili finalisti. Đerić je malo podbacio u skifu u subotu što je možda i razumljivo s obzirom na da je na Bled otišao i umoran budući na jak ritam treninga. Njega očekuju pripreme za Izbornu regatu za Olimpijske igre mladih posle čega ćemo videti u kom čamcu će se boriti za Svetsko prvenstvo za juniore, – kazao je glavni trener Partizana Aleksandar Ivković, inače trener reprezentacije.

Za drugo Partizanovo odličje na Bledu pobrinuo se Aleksandar Antić koji je u finalu kadetskih skifova s vremenom 7:55,64 osvojio srebrno odličje. Na visini zadatka u istoj disciplini bio je i Luka Frenc koji je s rezultatom 8:09,15 bio drugi u B finalu tako da je regatu završio na ukupno osmom mestu. Kadetski dubl skul Dejan Jovašević, Bogdan Stepić ostao je prvi ispod crte za odličja. Naš čamac je u finalu ove discipline s vremenom 7:12,66 zauzeo četvrto mesto.

– I Antić i Frenc su u nedeljnim okršajima prikazali iznenađujuće dobro veslanje, koje im je donelo druga mesta u A, odnosno B finalu. Očekivali smo odličje i od dubl skula Jovašević, Stepić. U neizvesnom finalu ove discipline drugi, treći i četvrti čamac su do samog cilja bili ujednačeni. Nažalost, naši momci su u okršaju za odličja na kraju ostali za malo bez postolja, – kazao je trener Partizanovih kadeta Ivan Brajtigam.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN