Boje Partizana u Čurugu brani 26 pionira i kadeta

U subotu, 21. juna 2014, u Čurugu pioniri i kadeti Veslačkog kluba Partizan biće na još jednom ovogodinjem ispitu. U organizaciji Veslačkog kluba Čurug i Veslačkog saveza Srbije, biće održano prvo ovogodišnje takmičenje Omladinske lige Srbije, budući da je prethodno, koje je trebalo da se održi sredinom maja na Adi Ciganliji, otkazano zbog loših vremenskih uslova. U konkurenciji pionira predstavljaće nas čak 19 takmičara. U skifovima će veslati Nikola Mirilo, Ivan Đorđević, Todor Skejić, Kosta Petković i Filip Pavlović. U dubl sklovima imaćemo pet čamca. Prvi će činiti Pavle Lijeskić i Nikola Jankulović, drugi Petar Ostojić i Aleksa Pupovac, treći Mateja Marković i Mitar Mičević, a četvrti Marko Gatalica i Vasilije Milačić. U četverac skul će sedeti Marko Đuranović, Lav Brusarac, Aleksandar Bojanić i Pavle Medić. Pionirke Ivana Pavić i Vukosava Janjić veslaće u dubl skulu.

U kadetskoj kategoriji imaćemo čak sedam predstavnika. U skifu će se ogledati Mihalo Micić, u četvercu bez kormilara Aleksa Pantić, Nikola Lončar, Aleksandar Vučić i Luka Mirković, a u ženskom dubl skulu Staša Kenić i Dragana Kušić.

Po rečima trenera Rastka Petrovića predstojeće takmičenje u Čurugu biće još jedan u nizu testova za „crno-bele“ pionire i kadete.

– U Čurug ne idemo u najjačem sastavu kada su u pitanju kadeti, pošto neće nastupiti oni takmičari koji su nedavno veslali na Bledu, kao i oni koji su na pripremama na Srebrnom jezeru. Priliku da u subotu veslaju dobiće oni nisu ispunili norme. Kada je reč o pionirskoj konkurenciji, pored najjačih takmičara, u Čurugu će biti i mnogo onih koji će debitovati na domaćoj sceni budući da će im Drugo kolo omladinske lige biti prvo takmičenje u karijerama. Staza u Čurugu je duga svega 500 metara. Zbog toga na njoj koristimo šansu da testiramo i brzinske sposobnosti naših članova. Sve u svemu posle ovog takmičenja nastavljamo s pripremama za Internacionalnu regatu “Vojvodina open” koja se održava 5. i 6. jula na Paliću i koja je godinama unazad jedan od najvećih izazova za “crno-beli” veslački podmladak – istakao je Rastko Petrović.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN