Stojić i Beđik ostali bez finala u poslednjih 500 metara

Sreća nije bila na strani naših seniora Nikole Stojića i Nenada Beđika u subotu, 21. juna 2014, na Drugom svetskom kupu u francuskom Ožibeleu. Reprezentativci Srbije iz naših redova su zauzeli četvrto mesto u prvoj grupi polufinala s vremenom 6:32,93 i tako ostali bez “vize” za nedeljno finale. Prva tri mesta osvojili su čamci Novog Zelanda (6:23,48), Nemačke1 (6:29,21) i Meksika (6:31,62), dok će petoplasirana Kina (6:40,86) i petoplasirana Finska (6:55,75), poput Stojića i Beđika, u nedelju, 22. juna 2014, od 9,08 č veslati u B finalu. Sve do poslednjih 500 metara polufinale trke delovalo je da Stojića i Beđika ništa ne može da spreči na putu ka finalu. Držali su u rukama sigurno treće mesto a 500 metara pred cilj imali gotovo tri sekunde prednosti u odnosu na četvrtoplasirane Meksikance. Ipak u samom finišu Meksiko je pretekao naš čamac i na kraju je trku završio kao trećeplasirani.

– Stojić i Beđik su sve do poslednjih 500 metara imali u rukama “vizu” za finale. Stiče se utisak da solidna prednost nad Meksikancima na ulasku u poslednju četvrtinu trke dopinela da Stojić i Beđik pomalo neoprezno uđu u finiš. Nisu bili spremni za scenario jakog finiša Meksikanca i na kraju su ostali bez finala – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, inače šef stručnog štaba i sportski direktor našeg kluba.

Druga naša posada u Francuskoj dubl skul koju čine Partizanovci Radoje Đerić i Miloš Vasić takmičenje u Ožibeleu završila je na 20. mestu. U D finalu ove discipline Đerić, koji se nedavno vratio na stazu posle duge paze zbog povrede, i Vasić su s vremenom 6:30,83 zauzeli drugo mesto iza Kineza koji su kroz cilj prošli kao prvi (6:26,67). Treći u D finalu bio je Egipat2 (6:31,58), a četvrta Republika Irska (6:42,18).

– Đerić i Vasić su u Francusku došli iz jakog treninga. Cilj nam je bio da steknemo uvid u trenutno formu veslača koji nisu nastupili na Evropskom prvenstvu u Beogradu pred Svetski kup u Lucernu, koji će biti Izborna regata za Svetsko prvenstvo u Amsterdamu – istakao je Ilić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN