Četiri odličja u Čurugu

Veslački klub Partizan osvojio je četiri odličja u Drugom kolu Omladinske lige Srbije koje je održano u subotu, 21. juna 2014, u Čurugu. Jedino zlatno odlčije za naš klub prigrabio je muški pionirski dubl skul Pavle Lijeskić, Nikola Jankulović koji se posle trijumfa na Drugoj regati Kupa Srbije još jednom popeo na vrh pobedničkog postolja. Srebrna odličja osvojili su ženski pionirski dubl skul Ivana Pavić, Vukosava Janjić odnosno pionirski muški četverac skul Marko Đuranović, Lav Brusarac, Aleksandar Bojanić, Pavle Medić. U kadetskoj konkurenciji, gde nismo nastupili u najjačem sastavu budući da se najbolji takmičari u ovom uzrastu pripremaju na Srebrnom jezeru za Internacionalnu regatu “Vojvodina open” na Paliću 5. i. 6. jula, osvojili smo jedno odličje. Ženski kadetski dubl skul Staša Kenić, Dragana Kušić osvojio je treće mesto i bronzano odličje.

– Možemo da budemo zadovoljni nastupom našeg kluba u Čurugu. Osvojili smo četiri odličja što je solidan rezultat. Pavle Lijeskić i Nikola Jankulović su potvrdili dominaciju u Srbiji kade je reč o pionirskom dubl skulu. Posebno raduje srebrno odličje ženskog pionirskog dubl skula Ivana Pavić, Vukosava Janjić, pogotovo ako se zna da je Vukosava debitovala u Čurugu. Već u svojoj prvoj trci u karijeri je pokazala izuzetan talenat i da na nju možemo ozbiljno da računamo. Ona je rođena 2001. pa će i dogodine moći da vesla u pionirskoj konkurenciji. Pionirski četverac skul je nastupio sa jednom izmenom u odnosu na Drugu regatu kupa Srbije i srerbnim odličjem je ispunio očekivanja. Zadovoljan sam i nastupom ženskog kadetskog dubl skula Staša Kenić, Dragana Kušić. Njih dve su pokazale ogroman napredak u poređenju sa prethodnom regatom. Prvi put su od početka do kraja izveslale ono što se od njih očekuje. Borile su se i nisu, kao što je bio slučaj na nekim prethodnim regatama, odustajale ubrzo posle početka – prokomentarisao je nastup našeh veslačkog podmlatka u Čurugu trener Rastko Petrović.

Kadetski četverac bez kormilara za koji su nastupili pioniri Aleksa Pantić, Nikola Lončar, Aleksandar Vučić i Luka Mirković veslao je bez konkurencije u trci u kojoj su nastupili kadetski četverac skulovi. Naša posada, u kojoj su pojedini veslači prvi put nastupili na nekoj regati, uz odlično veslanje je dobila zlatna odličja od domaćina takmičenja, bez obzira što nije imala konkurenciju. 

Pored pomenutih veslača i veslačica Partizan su u Čurugu predstavljali i pionirski skifovi Nikola Mirilo, Ivan Đorđević, Todor Skejić, Kosta Petković i Filip Pavlović, pionirski dubl sklovi Petar Ostojić, Aleksa Pupovac, zatim Mateja Marković, Mitar Mičević i Marko Gatalica i Vasilije Milačić i kadetski skif Mihalo Micić. Oni, nažalost, nisu uspeli da se dokopaju postolja, što će im biti samo dodatni motiv na treninzima.

Naredno kolo Omladinske lige Srbije, ujedno i poslednje, održaće se 18. oktobra u Novom Sadu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN