Važna provera na “Vojvodina Openu”

Veslači Partizana su na novom velikom izazovu. Od 5. do 6. jula 2014. na Paliću naš klub u brojnom sastavu učestvuje na 52. međunarodnoj tradicionalnoj regati „Vojvodina Open“ koja će okupiti preko 300 veslača i veslačica iz četiri zemlje. Prvog dana na stazu izlaze seniorski dvojac bez kormilara Nenad Radonjić, Ilija Marković, juniorski skifovi Matija Janković, odnosno Nikola Mitrović, četiri kadetska skifa Aleksandar Antić, Luka Frenc, Dušan Žegarac i Mihajlo Micić, te dva kadetska četverca skula Luka Frenc, Aleksandar Antić, Bogdan Stepić, Dejan Jovašević, odnosno Lazar Atanacković, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Damjan Lazić.

U nedelju, drugug dana takmičenja, na seniorskoj sceni na Paliću ogledaće se reprezentativni četverac bez kormilara koji će predstavljati našu zemlju na Svetskom prvenstvu za veslače do 23 godine u Varezeu krajem jula a koji pored dvojice Partizanovih veslača Igora Lončarevića i Vuka Matovića čine i Nikola Kekić iz Danubiusa 1885 i Nikola Selaković iz Smedereva. U konkurenciji juniora 6. jula naš klub će predstavljati dva dvojca bez kormilara i četverac skul. Jedan dvojac će činiti Nenad Radonjić i Ilija Marković, a drugi naš član Lukian Maratović koji će veslati u paru sa Aleksandrom Minićem iz VK Sava. U juniorskom četverac skulu veslaće kadeti Lazar Atanacković, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Damjan Lazić koji će se tako oprobati i u starijoj konkurenciji. Bogdan Stepić, Dejan Jovašević, odnosno Aleksandar Antić, Luka Frenc činiće dva kadetska dubl skula koja će se naći na stazi u nedelju, dok će u istoj disciplini samo u pionirskoj konkurenciji nastupiti Pavle Lijeskić i Nikola Jankulović.

– „Vojvodina Open“ će biti kontrolna regata za pojedine naše juniore a cilj nam je da ih testiramo sa malo jačim veslačima iz regiona i da na osnovu toga vidimo da li će i ko od njih ući u kombinaciju za Balkansko prvenstvo kao i za državni šampionat. Što se tiče reprezentativnog četverca bez kormilara koji pored dva naša člana čine i po jedan veslač iz Danubiusa 1885 i Smedereva takmičenje na Paliću će mu biti gotovo poslednja provera za Vereze. Ovu posadu čine laki a jaki veslači tako da je otpao plan da veslaju sa kormilarom. Sada ćemo videti kakvi su u teškom četvercu bez kormilara – kazao je glavni trener VK Partizan Aleksandar Ivković.

Trener kadeta Partizana Ivan Brajtigam istakao je da će njegovi puleni na Paliću imati pravu priliku da pokažu koliko su spremni u ovom trenutku.

– „Vojvodina open“ važi za nezvanično državno prvenstvo kada su u pitanju mlađe kategorije budući da uvek učestvuju gotovo sve najjače domaće posade uz naravno konkurenciju i iz inostranstva. Ova regata će biti idealna prilika da proverimo spremnost naših kadeta. Na osnovu rezultata i plasmana koje budu „upisali“ na Paliću kao i na osnovu učinka u dosadašnjem delu sezone napravićemo tim koji će konkurisati za sastav reprezentacije na Balkanskom prvenstvu u Višegradu početkom septembra. Takođe, posle ove regate imaćemo i uvid s kojim snagama ćemo na državni šampionat krajem septembra – rekao je Brajtigam.

Od pionira će nas predstavljati samo dubl skul Nikola Jankulović, Pavle Lijeskić. Po rečima trenera Dušana Bunčića Jankulović i Lijeskić će na regati na Paliću imati šansu da dokažu svoj kvalitet u duelu sa nekim inostranim posadama.

– Njih dvojica su ove godine pokazli da su bez premca u pionirskom dubl skulu na domaćoj sceni. Na Paliću će pored konkurencije iz Srbije imati za rivale čamce iz inostranstva. Nakon ove regate svi pioniri nastavljaju s treninzima u Beogradu nakon čega u avgustu idemo na pripreme u Knić. Posle toga ćemo odrediti sastav za državno prvenstvo – istakao je Bunčić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN