Zlato za Lončarevića i Matovića, srebro za Jagara i Vukovića na Paliću

Četvorica Partizanovih veslača pela su se na postolje drugog, poslednjeg, dana Internacionalne regate “Vojvodina Open” koja je 5. i 6. jula održana na Paliću uz učešće preko 300 veslača i veslačica iz četiri zemlje. Zlato su osvojili Igor Lončarević i Vuk Matović u seniorskom četvercu bez kormilara koji uz njih dvojicu čine i Nikola Kekić iz Danubiusa i Nikola Selaković iz Smedereva. Reprezentativni teški četverac, koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Varezeu od 23. do 27. jula, trijumfovao je na Paliću u finalu ove discipline s vremenom 6:08,21.

– Zadovoljan sam kako smo izveslali finale tim pre što nam je ovo bilo prva zvanična trka u ovom sastavu u teškom četvercu. Na Palić smo stigli posle svega tri-četiri zajednička treninga. Iako uslovi na stazi nisu bili idealni, s obzirom da je vetar često menjao pravac, tokom trke imali smo i solidnu brzinu. Sve u svemu atmosfera u ekipi je odlična, imamo još mnogo lufta za napredak i siguran sam da ćemo do početka Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Varezeu biti oni pravi – kazao je Igor Lončarević.

Srebro na “Vojvodina Openu” osvojio je Partizanov seniorski dvojac bez kormilara Goran Jagar, Miljan Vuković koji je na Paliću nastupio pod zastavom Srbije. U finalnom okršaju prošao je kroz cilj kao drugi s vremenom 6:36,91.

Od ostalih “crno-belih” posada drugog dana na Paliću najbliži medalji bili su juniorski dvojac bez kormilara Nenad Radonjić, Ilija Marković i kadetski četverac skul Lazar Atanacković, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Damjan Lazić koji je veslao u juniorskoj konkurenciji. Oba ova čamca su u finalima bili prvi ispod crte za postolje. Dvojac bez kormilara je s vremenom 7:22,00 bio četvrti dok je isti plasman s rezultatom 6:45,53 ostvario i četverac skul. U finalu juniorskih dvojaca bez kormilara naš član Lukian Maratović koji je veslao u paru sa Aleksandrom Minićem iz VK Sava zauzeo je peto mesto s vremenom 7:25,01.

Juniori Matija Janković i Nikola Mitrović su u konkurenciji seniorskih dubl skulova zauzeli peto mesto u finalu s vremenom 7:07,40. U istoj disciplini ali u kadetskoj konkurenciji Bogdan Stepić i Aleksandar Antić su u borbi za medalje bili šesti s vremenom 6:51,87. U pionirskoj konkurenciji Veslački klub Partizan je imao jedan čamac. Nikola Jankulović i Pavle Lijeskić su u finalu dubl skulova bili peti s rezultatom 3:59,44.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN