Vasić, Beđik i Marjanović u Lucernu

Veslački klub Partizan imaće tri reprezentativca u sastavu srpskog državnog tima za Treći svetski kup koji će biti održan u švajcarskom gradu Lucernu od 11. do 13. jula 2014. Naši članovi Miloš Vasić i Nenad Beđik na poslednjem Svetskom kupu u ovoj godini veslače u dvojcu bez kormilara dok će Marko Marjanović nastupiti u dubl skulu sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva. Pored ove dve posade pod zastavom Srbije na predstojećem takmičenju koje će okupiti 746 veslača i veslačica iz 44 zemlje nastupiće I evropski prvaci Dušan Bogičević, Veselin Savić u dvojcu bez kormilara, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače Miloš Stanojević te Iva Obradović i Ivana Filipović u ženskim skifovima. Pored takmičara u Švajcarskoj naš klub će predstavljati i šef stručnog štaba i sportski direktor VK Partizan Nebojša Ilić, koji je član selektorske komisije VSS i Oleksandr Fedotov trener Partizana i reprezentacije.

Inače, po planu i programu za seniore A za ovu godinu Svetski kup u Lucernu će biti Izborna regata za sastav srpskog tima za Svetsko prvenstvo u Amesterdamu od 23. do 31. avgusta. Na osnovu rezultata u Švajcarskoj i na osnovu učinka u dosadašnjem delu sezone stručni štab državnog tima odredić tim za najjači i najznačajniji veslački događaj u 2014.

Kvalifikacije u Lucernu su na programu u petak, 11. jula, prepodne, dok su trke repesaža istog dana u popodnevnim časovima. U subotu su na “meniju” C, D i E finala kao i polufinalni okršaji, dok su dan kasnije okršaji za medalje i trke za plasman od sedmog do 12. mesta. U konkurenciji dvojaca bez kormilara, pored dva srpska čamca, prijavljeno je još 23 posade. U dubl skulu na startnoj liniji naći će se 24 čamca, u skifu za lake veslače 17, a u ženskom skifu 22.

– Pred Lucern smo imali samo jednu dilemu. Koji veslači će, pored evropskih šampiona Bogičevića i Savića, činiti još jedan dvojac bez kormilara. Na poslednjoj proveri pred Treći svetski kup Vasić i Beđik su bili najbolji u konkurenciji još dva dvojca koji su činili Goran Jagar i Miljan Vuković, odnosno Nikola Stojić i Martin Mačković pa su tako obezbedili svoje mesto u timu za Lucern – istakao je Nebojša Ilić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN