Novi trijumf Vasića i Beđika u Lucernu

Posle našeg člana Marka Marjanovića koji se u tandemu sa Aleksandrom Filipovićem direktno plasirao u subotnje polufinale dubl skula (15,01) na Svetskom kupu i preostala dvojica naših reprezentativaca Miloš Vasić i Nenad Beđik su došli do najboljih 12 u Lucernu. Posle trijumfa u prepodnevnim kvalifikacijama (6:37,95) koji mu je doneo plasman u četvrtfinale naš reprezentativni dvojac bez kormilara upisao je još jednu pobedničku “recku”. U svojoj grupi četvrtfinala pobedio je s rezultatom 6:42,42, što je ukupno drugo vreme svih četvrtfinalnih grupa, pa je uz drugoplasiranu Italiju1 (6:44,46) i trećeplasiranu Grčku (6:46,79) izvadio “vizu” za polufinale.

Pored dve pomenute posade Srbiju u Lucernu predstavlja još četiri čamca. Smederevci Dušan Bogičević i Veselin Savić su se takođe plasirali u polufinale dvojaca bez kormilara, a isto je pošlo za rukom i Milošu Stanojeviću u skifu za lake veslače, te Ivani Filipović u ženskom skifu. Od svih naših predstavnika jedino Iva Obradović nije uspela da se plasira u polufinale pa će u subotu veslati u D finalu.

– Imali smo dosta dobar dan na početku takmičenja u Lucernu. Nedostajao je plasman Ive Obradović da bismo imali maksimalan učinak. Osim samog plasmana raduju I dobri rezultati naših čamaca. Oba dvojca bez kormilara su bili na visokom novou dok je dubl skul u kvalifikacijama imao jednu od najboljih trka otkako su Marjanović i Filipović u ovom čamcu – kratko je prokomentarisao učinak srpskog tima član selektorske komisije i sportski direktor VK Partizan Nebojša Ilić.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN