INTERVJU S MITROM MIĆEVIĆEM: Velika nada Partizanove škole veslanja

Mitar Mićević je počeo da trenira veslanje pre godinu dana. Trenerima u Parztizanovoj školi veslanja zapao je za oko odličnim fizičkim predispozicijama za ovaj sport, a prema njihovom predviđanju dogodine, kada bude počeo da se takmiči u pionirskoj kategoriji, ima velike su šanse da postane državni prvak. Naravno, za tako nešto neophodno je da vredno i posvećeno trenira kao što je slučaj u poslednjih par meseci. Da ima ogromnu odgovornost prema obavezama ovaj uzorni dečak dokazuje i u školi gde ne zna za druge ocene osim za petice.

U koju školu ideš i kakav si đak?

Idem u Osnovu školu “Ujedinjene nacije” na Ceraku. U septembru polazim u VII razred. Do sada sam uvek bio skroz odličan i siguran sam da će tako ostati i u nastavku mog školovanja.

Koji su ti omiljeni predmeti u školi?

Od predmeta moji favoriti su matematika, fizika i fizičko. Volim prirodne nauke i sport pa je logično koji mi predmeti najviše leže.

Zbog čega si počeo da treniraš veslanje?

Pre veslanja sam trenirao plivanje. Kada sam prestao da se bavim ovim sportom moj drug iz škole Luka Labović, koji je tada trenirao veslanje, dugo me je nagovarao da dođem da probam da veslam. Ubeđivanje je trajalo dva meseca i na kraju sam prelomio i došao na probu u Veslački klub Partizan. Veslanje me je odmah kupilo. Iako su treninzi naporni i zahtevni sprovode se u jednom divnom ambijentu. Takođe, druženje u klubu je na najvišem nivou i zaista mi je pravo zadovoljstvo što sam deo ovog sporta i kluba. Do sada sam se takmičio sam na regati omladinske lige u Čurugu i jedva čeka da naredne godine postanem deo pionirskog tima i da učestvujem na mnogo regata.

Šta ti je najzanimljivije na treninzima?

Najviše volim kada smo imamo treninge na vodi. Dok sam u čamcu osećam ogromno zadovoljstvo i maksimalno se trudim da svaki naredni zaveslaj bude jači i tehnički ispravniji.

Da li imaš omiljenog veslača?

Za sada nemam idole. Od velikih takmičenja sam pratio samo nedavno Evropsko prvenstvo za seniore u Beogradu a, poput mnogih, i na mene su najjači utisak ostavili Dušan Bogičević i Veselin Savić koji su postali evropski prvaci u dvojcu bez kormilara.

Šta bi voleo da postigneš u veslanju?

Pre svega cilj mi je da period do početka naredne sezone iskoristim na najbolji mogući način za napredak ne bi li naredne sezone potvrdio svoj kvalitet u pionirskoj konkuirenciji. Posle toga voleo bih da napredujem postepeno, korak po korak, sve do krajnjeg cilja a to je nastup za državni tim na nekom velikom svetskom takmičenju.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN