Matović i Lončarević u polufinalu SP za seniore do 23 godine

Naši članovi Vuk Matović i Igor Lončarević plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Varezeu. Četverac bez kormilara koji pored naših reprezentativaca čine i Nikola Kekić iz Danubiusa 1885 i Nikola Selaković iz Smedereva do 12 najboljih svetskih selekcija drugim mestom u repesažu ove discipline koje je u četvrtak, 24. jula 2014, popodne osvojio s vremenom 6:24,33. Pored našeg čamca iz drugog pokušaja do polufinala stigle su i prvoplasirana Belorusija (6:18,70) i trećeplasirana Republika Irska (6:28,54). Poslednja u repesažu bila je Rusija (6:31,41) koja je tako šampionat završila na 13. mestu. Naš čamac je od početka trke bio na drugom mestu, tik iza čamca Belorusije. Ove dve posade su su odvojile na polovini trke. Naši momci su sugurno držali drugo mesto sve do kraja.

Polufinale je na programu u petak od 15, 14 časova a pored posada iz repesaža, dan ranije, bitku za finale direktno iz kvalifikacija obezbedili su čamci Španije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Hrvatske, SAD, Nemačke, Rumunije i Kine. Finale u ovoj disciplini je u subotu u 17,30 č, a istog dana od 12,18 č na programu je B finale.

– Teški četverac je ispunio cilj plasmanom u polufinale ali ni u repesažu, kao što je slučaj i sa kvalifikacijama, nije bio na željenom nivou. Neke stvari u čamcu ne štimaju a i dalje je to daleko od onoga što su momci pokazali u pripremama za ovo takmičenje. Pokušaćemo do sutra da ispravimo greške a u zavisnosti od grupe videćemo šta nam je činiti u polufinalu – kazao je trener reprezentacije i ove posade Aleksandar Ivković, inače glavni trener VK Partizan.

U četvrtak su na stazu izašle još tri srpske posade. Dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković stigao je do direktnog plasmana u subotnje polufinale ove discipline (13,58 č) osvojivši drugo mesto u drugoj grupi kvalifikacija. Petar Jovanović i Marko Jošić su na svom debitantskom nastupu na nekom velikom takmičenju osvojili četvrto mesto u trećoj grupi kvalifikacija dubl skula za lake veslače pa će u petak veslati u repesažu od 11,01 č. Jovana Arsić će priliku za plasman u polufinale planetarnog šampionata potražiti u repesažu koji je na programu u petak od 12,11 č. Naša skifiskinja je osvojila treće mesto u drugoj grupi kvalifikacija iz koje je samo prvoplasirani čamac otišao direktno među 12 najboljih.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN