Đerić i Jošić za dlaku bez finala u Hamburgu

Naši članovi Igor Đerić i kormilar Mateja Jošić z dlaku su ostali bez plasmana u finale Svetskog prvenstva za juniore u Hamburgu na kojem nastupaju u sprskom osmercu koji čine i Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić, Nemanja Lečić, Miloš Milićević, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić i Zoran Rajić. U repesažu ove discipline naš čamac je, u četvrtak, 8. avgusta 2014, s vremenom 5:54,81 zauze treće mesto i tako ostao prvi ispod crte za finale. Prva dva mesta osvojile su Francuska (5:53,60) i Velika Britanija (5:54,31), koja je za svega 50 stotinki bila bolja od Srbije. Pored naše posade u nedelju od 10,47 č u B finalu veslaće i SAD (5:56,27), Rusija (6:00,96) i Austrija (6:05,88).

Srpski osmerac je nešto slabije startovao. Posle prve četvrtine trke bio je četvrti, ali je na ulasku u drugu polovinu repesaža izbio na drugo mesto. Tu poziciju je držao sve do poslednjih 300 metara. Čamac Velike Britanije, koji je stalno pretio, izbio je na drugo mesto. Uprkos ogromoj želji i naporu naši momci su u neizvesnom i uzbudljivom finišu za malo ostali bez finala. Dan ranije do najboljih šest su direktno kroz kvalifikacije stigle Holandija, Italija, Nemačka i Španija.

Od ostalih srpskih posada u petak se Ljiljana Jošić plasirala u polufinale skifa, dok to nije pošlo za rukom četverac skulu Milan Mijić, Luka Vrbanski, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović pa će se ovaj čamac boriti za plasman od 13. do 24. mesta.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN