Partizan sa najviše učesnika na SP

Boje Srbije na Svetskom prvenstvu koje će se odžati od 23. maja do 31. avgusta u Amsterdamu braniće petorica veslača Partizana. Na taj način naš klub ima će imati najveći broj učesnika od svih srpskih klubova. Marko Marjanović će veslati u dubl skulu u tandemu sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva, dok će srpski četverac bez kormilara činiti “čistokrvni” Partizan. U ovom čamcu biće Radoje Đerić, Nikola Stojić, Miloš Vasić i Nenad Beđik. Takođe naš član Goran Jagar biće prva rezerva u nacionalnom timu.

Pored takmičara naš klub u Holandiji predstavljaće i trojica trenera. Šef stručnog štaba i sportski direktor Partizana Nebojša Ilić u Amsterdam putuje u svojstvu člana selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije, a naši treneri Oleksandr Fedotov i Saša Mimić u svojstvu trenera reprezentacije. Pored dve pomenute posade Srbiju će na planetranom šampionatu predstavljati i dvojac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić (Smederevo), skif za lake veslače Miloš Stanojević (Tamiš), ženski skif Ivana Filipović (Danubius 1885) i ženski dvojac bez kormilara Iva Obradović (Danubius 1885), Jovana Arsić (Zrenex).

Srpska ekspedicija put Holandije kreće 21. avgusta. Sve naše posade imaće kvalifikacione trke u nedelju 24. avgusta, izuzev dubl skula koji na šampionatu startuje dan kasnije. U dubl skulu je prijavljeno 26 čamaca, u dvojcima bez kormilara 24 u muškoj, odnosno 15 u ženskoj konkurenciji, u četvercu bez kormilara 17, u skifu za lake veslače 29, koliko ih je i u ženskom skifu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN