Partizanov reprezentativni četverac i Marko Marjanović dobili rivale na SP

Partizanov reprezentativni četverac Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić dobio je rivale u kvalifikacijama Svetskog prvenstva za seniore koje u nedelju, 24. avgusta 2014, počinje u Amsterdamu. Naši momci će veslati u prvoj grupi kvalifikacija ove discipline, u kojoj je prijavljeno 17 posada, a za dve “vize” za polufinale rivali će im biti SAD, Španija, Holandija, Češka i Rumunija. Repesaž je u utorak (16,39 č), a polufinale u četvrtak (15,51). Naš član Marko Marjanović će kvalifikacije dubl skula u kojem nastupa sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva veslati u ponedeljak. Marjanović i Filipović su u prvoj grupi kvalifikacija u kojoj će se od 15,29 č veslati sa posadama Kanade, Rusije, Hrvatske, Bugraske i Izraela za jedno mesto koje direktno vode u polufinale u petak (14,15 č). Ostali će u repesaž u sredu (15,38 č). Inače, šesti naš predstavnik u Holandiji Nenad Beđik, u subotu popodne, veslaće u trci rezervnih skifova što će biti uvertira za početak šampionata.

– Očekuje nas izuzetno težak posao. U Amsterdamu će se za medalje boriti rekordan broj posada i zemalja u istoriji svetskih šampionata. Svi naši reprezentativci su zdravi i spremni za velike izazove i sa nestpljenjem očekujemo start šampionata. U uvertiri za kvalifikacione okršaje Nenad Beđik će u subotu veslati trku rezervnih skifova – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, inače šef stručnog štaba i sportski direktor Partizana, koji je pored naših trenera Oleksandra Fedotova i Saše Mimića u stručnom štabu reprezentacije za planeterani šampionat.

Od ostalih srpskih posada u nedelju na stazu izlaze i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Jovana Arsić i Iva Obradović u dvojcu bez kormilara i Ivana Filipović u skifu.

VESLAČKI KLUB PARTIZAN