Partizanov reprezentativni teški četverac odličan na startu SP

Partizanov reprezentativni četverac bez kormilara imao je odličan start na Svetskom prvenstvu za seniore koje je u nedleju, 24. avgusta 2014, počelo u Amsterdamu bez obzira što nije uspeo da se direktno plasira u polufinale šampionata. U debiju na velikim takmičenjima u ovom sastavu teški četverac Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić je za dlaku ostao bez direktnog plasmana među 12 najboljih pa će priliku za to imati u utorak od 16,39 u repesažu. Naš teški četverac je izveslao odličnu trku koju je s vremenom 5:47,98 završio na trećem mestu, sa samo 64 stotnike zaostatka za prvoplasiranom Holandijom (5:47,34),svetskim prvacima iz Južne Koreje 2013, odnosno 31 stotinka zaostatka za drugoplasiranim SAD (5:47,67), koja je lane na SP osvojila bronzu. Iza našeg čamca kroz cilj su prošle Češka (5:51,88), Rumunija (5:54,38) i Španija (5:57,56), pa će i one veslati u repesažu.

Naš teški četverac posle prvih 500 metara bio četvrti. To mesto imao je i na prolasku kroz prvu “hiljadarku” ali je na ulasku u poslednju četvrtinu trke izbio na treće mesto. U sjajnom finišu svih posada Holandija i SAD sui male malo više sreće i na kraju su za dlaku prednosti prošle kroz cilj ispred srpskog čamca. Iz druge grupe kvalifikacija direktno u polufinale, koje je na programu u četvrtak od 15,51 č,  plasirale su se Grčka (5:46,45) i Kanada (5:47,36) a iz treće Velika Britanija (5:45,79) i Australija (5:50,03).

– Teški četverac Jagar, Vasić, Stojić, Đerić je zabeležio fenomenalno vreme a od početka do kraja bio je ravnopravan sa branicima trofeja Holanđanima i osvajačima svetske bronze iz Južne Koreje Amerikancima. Za dlaku je ostao bez direktnog plasmana u polufinale ali je trkom u kvalifikacijama napravio odličnu uvertiru za nastavak takmičenja, tim pre što mu je nedeljni okršaj bio prva zvanična trka u ovom sastavu – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić, inače šef stručnog štaba i sportski direktor našeg kluba.

Od srpskih posada u nedelju su u Amsterdamu nastupili i Miloš Stanojević i Ivana Filipović, koji su se plasirali direktno u četvrtfinale skifa za lake veslače, odnosno ženskog skifa, i ženski dvojac bez kormilara Jovana Arsić, Iva Obradović koji je osvojio četvrto mesto i tako ostao prvi ispod crte za direktan plasaman u polufinale, pa će veslati u repesažu.

U ponedaljak na stazu izlazi i naš član Marko Marjanović koji u tandem sa Aleksandrom Filipovićem iz Smedereva od 15,29 č vesla kvalifikacije ove discipline u kojoj je prijavljeno 23 čamaca. Naš čamac je u prvoj grupi kvalifikacija u kojoj će se boriti sa posadama Kanade, Rusije, Hrvatske, Bugraske i Izraela za jedno mesto koje direktno vode u polufinale u petak (14,15 č). Ostali će u repesaž u sredu (15,38 č).

VESLAČKI KLUB PARTIZAN